Pippali is een soort chilipeper die vaak wordt gebruikt als specerij in Indiase gerechten. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Pippali, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Pippali is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.
Pippali is een soort chilipeper die wordt gebruikt als specerij in veel Indiase gerechten. Het komt van de Piper longum, of de Indiase lange peperplant, die zijn oorsprong vindt in India en Sri Lanka. De pippali is een van de meest gerespecteerde planten in de ayurvedische geneeskunde, meestal gebruikt om gas en indigestie te verlichten.
Pippali heeft een peperige en lichtzoete smaak die het een randje geeft aan andere kruiden.
De piper longum plant is een veel voorkomend kruid en specerij die vaak wordt gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde. De zaden van de plant bevatten de alkaloïden piperine, longumine en piperettine. Van piparine is gevonden dat het de biologische beschikbaarheid van andere stoffen verbetert.
Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Pippali worden geadviseerd in een dosering variërend van 10-50 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.
Bij te hoge doseringen kan pippali bijwerkingen hebben zoals misselijkheid.
Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer