Khadira (Acacia Catechu)

Catechu Khadira bij Superfoodsonline

Een minder bekende adaptogeen is Khadira (Catechu). Het speelt desalniettemin een prominente rol in de ayurveda. Op deze pagina vind je alles over Khadira, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Khadira poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Khadira?

Khadira, of Cachou (ook catechu), is een looistofhoudende organische stof dat afkomstig is uit de bast van tropische bomen, vooral van de acacia. Het hoofdbestanddeel van deze stof is tannine. Tannines zijn polyfenolen. De stoffen zijn van invloed op de smaak, kleur en structuur van onder andere wijn en thee. Tannines zijn hele goede natuurlijke antioxidanten.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Natuurlijke antioxidant*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Khadira een bijzonder gezond kruid is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Khadira? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Wil je advies over Khadira?

Heb je vragen over Khadira? Wil je weten hoe jij Khadira het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Khadira:

Is Khadira veilig?

Khadira is een ayurvedisch kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Khadira en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Khadira bijwerkingen en nadelen?

Khadira is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Khadira schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Khadira, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Khadira te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Khadira?

Veel mensen gebruiken Khadira langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Khadira productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Khadira anders dan de Khadira van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Khadira te koop?" Wij leveren enkel de beste Khadira waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Khadira te voelen?

Khadira is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Khadira voelen de effecten na 2-6 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Khadira te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2012 - 2021 Superfoodsonline