Alles over Molybdeen

Molybdeen is een essentieel mineraal dat in elke cel van het lichaam wordt aangetroffen. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Molybdeen, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Molybdeen is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Molybdeen?

Molybdeen is een spoorelement. Een spoorelement is een mineraal waarvan het lichaam slechts kleine hoeveelheden nodig heeft. Het lichaam kan mineralen en spoorelementen niet zelf aanmaken. Deze dienen we dus via de voeding binnen te krijgen.

Molybdeen is een essentieel spoorelement en is betrokken bij de energiestofwisseling. Het wordt onder meer gevonden in volkorenbrood, volkoren graanproducten, peulvruchten en noten. Molybdeen is een belangrijk onderdeel van de enzymen in ons lichaam. Enzymen zijn eiwitten die bepaalde processen in het lichaam op gang brengen.

wat is Molybdeen?
wat doet Molybdeen?

Hoe werkt Molybdeen?

Het spoorelement is een co-factor van enkele belangrijke enzymen die betrokken zijn bij de energiestofwisseling. Deze enzymen zijn van belang voor de opbouw en afbraak van zwavel-aminozuren (eiwitten) in ons lichaam. Een enzym is een eiwit met een 'katalytische functie'. Dat wil zeggen dat ze een chemische reactie kunnen versnellen, zonder dat het enzym zelf wordt verbruikt. 

De toepassingen, voordelen en werking van Molybdeen:

✔  Molybdeen draagt bij aan een normaal zwavelaminozuurmetabolisme

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan molybdeen worden geadviseerd in een dosering variërend van 250-500 mcg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Molybdeen is een koperantagonist en bij doseringen die veel hoger liggen dan de adviesdosering molybdeen kan koperdeficiëntie optreden.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline