Alles over DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan

DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan zijn de meest interessante supplementen van dit moment. Op deze pagina vind je alles over de DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan?

DIM (Diindolylmethaan) is een stof die van nature wordt aangemaakt uit kruisbloemige groenten, zoals radijzen, bloemkool, witte kool en broccoli. Diindolylmethaan wordt gemaakt uit indole-3-carbinol.

Indole-3-carbinol (I-3-C) en het gerelateerde DIM zijn de ultieme nutriënten voor vrouwen.

Sulforafaan is geïdentificeerd in 1992 door onderzoekers van de John Hopkins Universitity School of Medicine en wordt gezien als de belangrijkste factor achter de eigenschappen van crucifere groenten.

wat is dim, indole-3 carbinol en sulforafaan?
DIM

Hoe werkt DIM?

Kruisbloemige groenten bevatten DIM. DIM is geen oestrogeen-imitatie, noch een fyto-oestrogeen en het heeft geen oestrogene eigenschappen. Je kunt ook veel DIM-rijke groenten in je smoothie of (geblenderde) sap stoppen. Kruisbloemigen kun je in elke supermarkt kopen.

De meest voorkomende zijn: Bloemkool, Boerenkool, Broccoli, Radijs, Rode kool, Rucola, Spruitjes, Tuinkers en Witte kool.

Hoe werkt Indole-3-carbinol (I-3-C)?

Indole-3-carbinol is een stof die in hoge concentraties voorkomt in kruisbloemige groenten. DIM (di-indolylmethaan) wordt in het spijsverteringskanaal gevormd bij consumptie van kruisbloemige groenten als bloemkool, kool, spruitjes en broccoli. Indole-3-carbinol (I-3-C) en het gerelateerde DIM zijn de ultieme nutriënten voor vrouwen.

Ons lichaam zet I-3-C om in DIM. Beide vormen zijn in vele studies getest.

wat is niagen?

Sulforafaan: één van de gezondste stoffen in de natuur

Groenten uit de kruisbloemenfamilie (Brassica) bevatten glucosinolaten. Deze glucosinolaten komen vrij bij kneuzing. Planten maken glucosinolaten aan om zichzelf te beschermen tegen schimmels, microben en insecten. Wanneer insecten zich tegoed doen aan een plant van de Brassica krijgen zij door deze glucosinolaten buikpijn, waardoor ze stoppen met eten. Het is een soort natuurlijke insecticide. De glucosinolaat die rijkelijk in broccoli, bloemkool en mosterdzaad voorkomt is glucorafanine.

Belangrijk enzym: Myrosinase

Glucorafanine kan door het enzym myrosinase worden omgezet in sulforafaan. Enzymen zijn opgebouwd uit aminozuren en meerdere aminozuren tezamen noemen we eiwitten. Eiwitten worden afgebroken door hitte. Dus wanneer broccoli verhit is geweest, wordt er geen sulforafaan aangemaakt omdat de myrosinase dan is afgebroken. Om deze reden kan het toevoegen van gemalen mosterdzaad aan verhitte broccoli de hoeveelheid sulforafaan laten toenemen.

Meest gestelde vragen over DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan:

Zijn DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan veilig?

Volgens toxicologisch onderzoek zijn deze stoffen veilig tot een vrij hoge inname. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Hebben DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan bijwerkingen en nadelen?

Bijwerkingen die kunnen optreden worden vaak vastgesteld bij dosissen boven de 500 mg. Bijwerkingen die dan optreden zijn hoofdpijn en diarree. Dit komt hoofdzakelijk voor wanneer hoge doseringen worden gebruikt.

Deze producten mogen niet gebruikt worden door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Omdat diindolylmethaan de hormonen beinvloedt is het niet geschikt.

Is te veel DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan te verwerken en heeft in hogere doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan?

Veel mensen gebruiken DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Wanneer begin ik de effecten van DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan te voelen?

Sulforafaan is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van DIM, Indole-3 Carbinol en Sulforafaan voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag DIM, Indole-3 Carbinol of Sulforafaan te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline