Zoethout ongepelde wortel poeder

 8,59
250 gram
11-2020

Direct leverbaar!

Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Ongepelde zoethout wortel poeder heeft een lekkere zoete smaak, zoals de naam al zegt. De zoetstof in zoethout wortel is vele malen zoeter dan suiker maar toch niet slecht voor je gebit.

In de Engelse taal wordt zoethout vertaald met Licorice wat behalve zoethout drop betekent. In Vlaanderen noemt men het kalisse of kalissehout. Zoethout is een wortel van een boom die de Latijnse naam Glycyrrhiza glabra draagt.

Het sap van zoethout wat vaak als grondstof voor drop wordt gebruikt heet glycyrrhizinezuur. Deze stof werkt bloeddrukverhogend. Het is daarom niet aan te raden dagelijks zoethout te eten. Mensen met een nierprobleem kunnen zoethout ook beter laten staan (vanwege de kans op vochtophoping in je lichaam).

Glycyrrhizine is verwant aan cortisol. Samen hebben ze een synergetisch of elkaar versterkend effect. Chemisch gezien lijken cortisol en glycyrrhizine een beetje op elkaar.

In Japan en in de Ayurvedische geneeskunst wordt zoethout vaak voorgeschreven.

Biologische certificering

De zoethout wortel poeder heeft geen biologische certificering maar is wel getest op aanwezigheid van pesticiden, schadelijke bacteriën en zware metalen.

Deze zoethout wortel poeder is niet bestraald en gegarandeerd GMO vrij.

Extra informatie

Voedingssupplement

Kruidenpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Het sap van zoethout heet glycyrrhizinezuur. Deze stof werkt bloeddrukverhogend. Het is daarom niet aan te raden dagelijks zoethout te eten. Mensen met een nierprobleem kunnen zoethout ook beter laten staan (vanwege de kans op vochtophoping in je lichaam).

Als je een te hoge bloeddruk hebt wordt het afgeraden zoethout te nemen. Ook bij nierproblemen kun je beter geen zoethout producten gebruiken. Wees ook matig met gebruik van zoethout tijdens zwangerschap.

Gebruiksaanwijzing

Als kruidenthee: 1/2 - 1 theelepel zoethout poeder per kop heet water. Laat ongeveer 10 minuten trekken. Je mag hiervan maximaal 5 koppen per dag drinken.

De aanbevolen dosering is ongeveer 3 gram per dag, of zoals voorgeschreven door je (natuurgeneeskundig) arts.

Als je een te hoge bloeddruk hebt wordt het afgeraden zoethout te nemen. Ook bij nierproblemen kun je beter geen zoethout producten gebruiken. Wees ook matig met gebruik van zoethout tijdens zwangerschap.

Ingrediënten

Glycyrrhiza glabra L. ongepelde wortel poeder

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

250 gram

Distributeur

Alfred Galke GmbH - Flecken Gittelde Am Bahnhof 1 37539 Bad Grund (DE)