Zoethout ongepeld fijngesneden biologisch 250g

 9,50
250 gram
05-2021

Direct leverbaar!

Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Fijngesneden zoethout heeft een lekkere zoete smaak, zoals de naam al zegt. De zoetstof in zoethout wortel is vele malen zoeter dan suiker maar toch niet slecht voor je gebit.

In de Engelse taal is zoethout vertaald met licorice wat behalve zoethout drop betekent. In Vlaanderen noemt men het kalisse of kalissehout. Zoethout is een wortel van een boom die de Latijnse naam Glycyrrhiza glabra draagt.

Het sap van zoethout wat vaak als grondstof voor drop wordt gebruikt heet glycyrrhizinezuur. Deze stof werkt bloeddrukverhogend. Het is daarom niet aan te raden dagelijks zoethout te eten. Mensen met een nierprobleem kunnen zoethout ook beter laten staan (vanwege de kans op vochtophoping in je lichaam).

Glycyrrhizine is verwant aan cortisol. Samen hebben ze een synergetisch of elkaar versterkend effect. Chemisch gezien lijken cortisol en glycyrrhizine een beetje op elkaar. Mensen die te weinig cortisol door bijvoorbeeld een slecht werkende bijschorsnier aanmaken wordt soms zoethout voorgeschreven.

In Japan en in de Ayurvedische geneeskunst wordt zoethout vaak voorgeschreven.

Aanbevolen gebruik

Als kruidenthee: 1 theelepel fijngesneden zoethout per kop heet water. Laat ongeveer 10 minuten trekken. Je mag hiervan maximaal 5 koppen per dag drinken.

De aanbevolen dosering is ongeveer 3 gram per dag, of zoals voorgeschreven door je (natuurgeneeskundig) arts.

Als je een te hoge bloeddruk hebt wordt het afgeraden zoethout te nemen. Ook bij nierproblemen kun je beter geen zoethout producten gebruiken. Wees ook matig met gebruik van zoethout tijdens zwangerschap.

Biologische certificering

Zoethout fijngesneden kopen bij Superfoods online is verzekerd zijn van gecertificeerd 100% puur biologische kruiden.

De kruiden worden met zorg verbouwd volgens de strenge normen van de Europese biologische certificeringseisen. Deze kruiden komen bij een leverancier vandaan die daarnaast ook een zeer uitgebreid kwaliteitssysteem bezit (waaronder GMP, ISO, Kosher en een certificaat voor voedselveiligheid (LAVES)).

Er wordt gegarandeerd geen gebruik gemaakt van chemische meststoffen, pesticiden of genetisch gemodificeerde organismen (GMO's). Ook zijn deze kruiden niet bestraald.

Ingrediënten

Glycyrrhiza glabra L. wortel ongepeld en fijngesneden.

De kruiden zijn verpakt in milieuvriendelijke paper-bags.

Tags: Licorice, liquorice

Extra informatie

Voedingssupplement

Kruidenpreparaat

Waarschuwingen

Het sap van zoethout heet glycyrrhizinezuur. Deze stof werkt bloeddrukverhogend. Het is daarom niet aan te raden dagelijks zoethout te eten. Mensen met een nierprobleem kunnen zoethout ook beter laten staan (vanwege de kans op vochtophoping in je lichaam).

Als je een te hoge bloeddruk hebt wordt het afgeraden zoethout te nemen. Ook bij nierproblemen kun je beter geen zoethout producten gebruiken. Wees ook matig met gebruik van zoethout tijdens zwangerschap.

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

250 gram

Distributeur

Alfred Galke GmbH - Flecken Gittelde Am Bahnhof 1 37539 Bad Grund (DE)