Yoghurt Starter BIO THT 1 DEC

Yoghurt starter

Yoghurtstarter wordt gebruikt om zelf yoghurt te maken van melk.

Extra informatie

Voedingssupplement

Voedingsconcentraat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

Breng 1 liter melk langzaam aan de kook.

Koel de melk af tot 41°C. Gebruik een keukenthermometer om er zeker van te zijn dat de temperatuur juist is.

Voeg 1 sachet yoghurtstarter bio ferment toe en roer deze voorzichtig tot de inhoud volledig is opgelost in de melk.

Giet de melk in een yoghurtmachine of thermoskan en laat het gedurende 5 tot 8 uur staan om te fermenteren.

Zet de vers gemaakte yoghurt in de koelkast en laat deze een nachtje in de koelkast staan om in te dikken.

De yoghurt is klaar om te eten en kan tot 2 weken in de koelkast bewaard worden. Bewaar 4 tot 5 eetlepels om er nieuwe yoghurt mee te maken. Yoghurt Fermentatietijd: De eerste keer dat je yoghurt maakt met deze yoghurt starter bio-ferment, kun je de yoghurt het best 5 tot 8 uur laten fermenteren. Wanneer je opnieuw yoghurt maakt met 4 tot 5 eetlepels van de eerdere bereiding, zal de fermentatietijd korter zijn, ongeveer 5 uur.

Ingrediënten

Inuline*, gevriesdroogde yoghurt*, gevriesdroogde yoghurt micro-organismen Lactobaccilus Bulgaricus, Streptococcus Thermophilus,

* = Biologisch

Voedingswaarde

Energie 186 kcal (778 kJ)
Vet 1.15 gram
Vet verzadigd 1.15 gram
Koolhydraten 78 gram
Suikers 34 gram
Voedingsvezel 43.4 gram
Eiwit 20.6 gram
Zout 0.25 gram

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Nee

Glutenvrij

Ja

Inhoud

3 x 5 gram

Distributeur

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen