Kefir Starter BIO (Water)

Beschrijving

Waterkefir

Een bruisende traditioneel gefermenteerde drank op waterbasis.

Je kan het maken met water, vruchtensap of kokoswater

Van waterkefir kun je ook het zogenoemde kefir d’uva maken. In dit geval worden de kefirbacteriën toegevoegd aan druivensap in plaats van water om een bruisende, licht-alcoholische kefirdrank te maken die lijkt op champagne.De waterkefirbacteriën hebben suiker nodig om te leven in tegenstelling tot de melkkefirbacteriën die lactose nodig hebben.

Waterkefir is geheel zuivel- en glutenvrij en geschikt voor mensen die elke vorm van zuivel willen vermijden.

Toepassing & Gebruik

Gebruiksaanwijzing

Neem een grote weckpot en los 2 eetlepels suiker op in 1 liter water op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de pot niet helemaal vol is omdat het volume kan toenemen gedurende het fermentatieproces.

Voeg 1 sachet waterkefirstarter toe en roer deze voorzichtig met een lepel tot het poeder volledig is opgelost.

Voeg eventueel 2 gedroogde biologische vijgen toe.

Sluit het deksel van de weckpot of bedek de glazen pot met een koffiefilter en bevestig het met een elastiek. Laat het staan op kamertemperatuur gedurende minimaal 24 uur en maximaal 48 uur, zodat het kan fermenteren.

Na 24-48 uur is de waterkefir klaar! Je kunt het zo drinken. In de koelkast kun je het 2 weken bewaren in een gesloten of afgedekte pot. Bewaar 1 kleine kop waterkefir (200ml) om opnieuw een pot waterkefir te maken.

Tijdens de fermentatie van waterkefir wordt een kleine hoeveelheid alcohol gevormd. Dit kan worden verminderd door het fermentatieproces te verkorten of door simpelweg de deksel van de weckpot open te houden tijdens het fermenteren.

Het toevoegen van gedroogde vijgen, abrikozen of rozijnen aan de waterkefir helpen bij het fermentatieproces, omdat de waterkefirbacteriën gevoed worden en het fruit zal extra smaak afgeven

Houd je aan de aanbevolen dagelijkse dosering, tenzij anders geadviseerd. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Bewaring

Afgesloten, droog, donker, gekoeld (4°C). Buiten het bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Voedingssupplement

Voedingsconcentraat

Inhoud

3 x 5 gram

Ingrediënten

Samenstelling op basis van 5 gram (dagdosering)

Ingrediënten Inhoud IE/EH ADH
Kefir micro-organismen (Lactobacilus, Lactococcus, Leuconstoc, Saccharomyces) (gevriesdroogd) (biologisch) 4500 mg
Hulpstoffen
Suiker (uit riet) (Biologisch) (Zoetstof)

Ingrediëntenlijst

Kefir micro-organismen (Lactobacilus, Lactococcus, Leuconstoc, Saccharomyces) (gevriesdroogd) (biologisch), Suiker (uit riet) (Biologisch)

Allergenen

Allergenen
Gluten Nee
Schaaldieren Nee
Eieren Nee
Vis Nee
Pinda Nee
Soja Nee
Melk (inclusief lactose) Nee
Noten Nee
Zoetstoffen Nee
Cafeïne Nee
Gist Nee
Lupine Nee
Mais Nee
Allergenen
Mosterd Nee
Rijst Nee
Selderij Nee
Sesamzaad Nee
Weekdieren Nee
Zwaveldioxide en Sulfiet Nee
Geschikt voor vegetariërs Ja
Geschikt voor veganisten Ja
Synthetische kleurstoffen Nee
Synthetische smaakstoffen Nee
Conserveermiddelen Nee
GMO Nee

Biologisch keurmerk

biologisch keurmerk

Ervaringen & Reviews