Kefir Starter BIO (Water)

Waterkefir

Een bruisende traditioneel gefermenteerde drank op waterbasis.

Je kan het maken met water, vruchtensap of kokoswater

Van waterkefir kun je ook het zogenoemde kefir d’uva maken. In dit geval worden de kefirbacteriën toegevoegd aan druivensap in plaats van water om een bruisende, licht-alcoholische kefirdrank te maken die lijkt op champagne.De waterkefirbacteriën hebben suiker nodig om te leven in tegenstelling tot de melkkefirbacteriën die lactose nodig hebben.

Waterkefir is geheel zuivel- en glutenvrij en geschikt voor mensen die elke vorm van zuivel willen vermijden.

Extra informatie

Voedingssupplement

Voedingsconcentraat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

Neem een grote weckpot en los 2 eetlepels suiker op in 1 liter water op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de pot niet helemaal vol is omdat het volume kan toenemen gedurende het fermentatieproces.

Voeg 1 sachet waterkefirstarter toe en roer deze voorzichtig met een lepel tot het poeder volledig is opgelost.

Voeg eventueel 2 gedroogde biologische vijgen toe.

Sluit het deksel van de weckpot of bedek de glazen pot met een koffiefilter en bevestig het met een elastiek. Laat het staan op kamertemperatuur gedurende minimaal 24 uur en maximaal 48 uur, zodat het kan fermenteren.

Na 24-48 uur is de waterkefir klaar! Je kunt het zo drinken. In de koelkast kun je het 2 weken bewaren in een gesloten of afgedekte pot. Bewaar 1 kleine kop waterkefir (200ml) om opnieuw een pot waterkefir te maken.

Tijdens de fermentatie van waterkefir wordt een kleine hoeveelheid alcohol gevormd. Dit kan worden verminderd door het fermentatieproces te verkorten of door simpelweg de deksel van de weckpot open te houden tijdens het fermenteren.

Het toevoegen van gedroogde vijgen, abrikozen of rozijnen aan de waterkefir helpen bij het fermentatieproces, omdat de waterkefirbacteriën gevoed worden en het fruit zal extra smaak afgeven

Ingrediënten

Bruine rietsuiker*, gevriesdroogde kefir micro-organismen, Lactobaccilus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces,

* = Biologisch

Voedingswaarde

Energie 387 kcal (1680 kJ)
Vet 0 gram
Vet verzadigd 0 gram
Koolhydraten 99.7 gram
Suikers 99.6 gram
Eiwit 0.22 gram
Zout 0.1 gram

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja

Inhoud

3 x 5 gram

Distributeur

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen