Vitamine C poeder magnesiumascorbaat

Kenmerken:

 • veel minder zuur
 • vitamine C ondersteunt het immuunsysteem
 • 250 mg magnesium per dagdosering
Houdbaarheidsdatum: 11-2019
Inhoud: 200 gram
 •  31,95
  1 stuk
   
 •  30,35
  2 stuks
  5% korting
 •  28,76
  3 stuks
  10% korting
 •  27,16
  4 stuks
  15% korting
 •  25,56
  5 stuks
  20% korting
 •  23,96
  10 stuks
  25% korting

Direct leverbaar!

Zet op verlanglijst

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Vitamine C poeder magnesiumascorbaat is een goede aanvulling op een gevarieerde voeding.De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is voor de vitamine C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding.

VitalsVitamine C is wateroplosbaar en verspreid zich door het hele lichaam met de hoogste concentratie in de bijnieren en hypofyse. De grootste hoeveelheid vitamine C bevindt zich echter in lever en skeletspieren, vanwege de grote omvang in relatie tot het hele lichaam.

Voor de aanmaak van collageen en andere bindweefselmoleculen is vitamine C essentieel. Mede daarom helpt vitamine C de bloedvaten gezond en elastisch te houden. Alle weefsels die ons lichaam structuur en stevigheid geven zoals de gewrichten, pezen, huid, spieren (waaronder de hartspier), botten en bindweefsel zijn afhankelijk van de opbouwende activiteit van vitamine C, met name in herstelperiodes. Daarnaast speelt vitamine C een belangrijke rol bij de synthese van neurotransmitters, steroïdhormonen, carnitine, de omzetting van cholesterol in galzuren, de afbraak van tyrosine en de mineralenstofwisseling.

Vitamine C is co-enzym van vele enzymen die bij uiteenlopende biologische processen betrokken zijn. De antioxidantfunctie van vitamine C is onder meer van belang voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Vitamine C helpt bij de eliminatie van zware metalen zoals kwik, lood, cadmium en nikkel. In het maagdarmkanaal voorkomt vitamine C de omzetting van nitraat en nitriet in nitrosaminen. Ook speelt vitamine C een rol bij de prostaglandinensynthese en het ondersteunt het immuunsysteem. Op basis van de talloze functies van vitamine C zijn de toepassingen eveneens talrijk.

Magnesiumascorbaat is een zogenaamde ontzuurde vorm van vitamine C. Het is tevens geschikt voor mensen die het zure ascorbinezuur niet verdragen. Een ander voordeel van vitamine C als magnesiumascorbaat is dat er daarnaast een relevante hoeveelheid van het rustgevende mineraal magnesium aanwezig is. Tekorten aan dit belangrijke mineraal komen met ons huidige voedingspatroon veelvuldig voor.

Extra informatie

Voedingssupplement

Vitaminepreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

1/2 tot 1 afgestreken maatschep (2,5 ml) per dag bij een maaltijd innemen of zoals geadviseerd. Mengen met water (bij voorkeur) of met een andere vloeistof. Na bereiding direct consumeren.

Na openen binnen 4 maanden gebruiken.

Let op:Dit product is gevoelig voor vocht en kan daardoor na verloop van tijd (door het telkens openen van de verpakking) iets gaan verkleuren of klonteren. Dit heeft echter geen nadelige invloed op de kwaliteit van het product.

Magnesium kan een laxerend effect hebben; indien nodig kunt u dit product aanvullen met calciumascorbaat om de gewenste vitamine C-dosering te bereiken.

Ingrediënten

Magnesiumascorbaat (ontzuurde vorm van vitamine C).

Voedingswaarde

Samenstelling per maatschep van 2,5 ml (ca.):   %RI*
Vitamine C (uit magnesiumascorbaat) 2250 mg 2813%
Magnesium (uit magnesiumascorbaat) 250 mg 67%

* RI = Referentie-inname

Allergenen Informatie

Bevat geen: Soja, lactose, gluten, vulstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO..

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO

Inhoud

200 gram

Distributeur

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam