Tea tree eerste hulp olie EKO

 13,95
50 ml
02-2022

Direct leverbaar!

Zet op verlanglijst

De tea tree (Melaleuca alternifolia) is een struik of kleine boom tot 7 meter hoog met een papierachtige schors en lancetvormige blaadjes. In het voorjaar bloeien de kleine witte bloemaren, gevolgd door houtige zaadpeulen.

De kwaliteit van de tea tree olie staat onder toezicht van de Australische regering. Een eis is o.a. dat tea tree olie meer dan 30% terpineen-4-ol en minder dan 15% cineol bevat.

Tea tree combineert een krachtige antibacteriële en schimmeldodende werking met een grote mate van huidvriendelijkheid.De kleurloze tot licht groengele Tea Tree olie ruikt fris, kamferachtig en medicinaal. Tea Tree wordt verwerkt in eau de colognes en in desinfecterende middelen, lichaamsverzorgingsproducten, cosmetica, tandpasta’s en zepen.

Chi biologische Tea Tree olie is een zeer breed inzetbare eerste hulp die bij de meeste huis-, tuin- en keukenkwaaltjes ingezet kan worden en bij iedereen in het medicijnkastje zou moeten staan. Deze olie wordt niet voor niets wonderolie genoemd.

De Aboriginals uit Australië gebruikten eeuwen geleden de fijngewreven bladeren van de Tea Tree al voor allerlei huidkwalen omdat ze geloofden in de geneeskrachtige werking van de tea tree boom.

Tea tree olie blijkt vooral in de huidverzorging en bij huidherstel blijkt van grote waarde. Wanneer het nodig is, mag tea tree zelfs puur op de huid worden gedruppeld. Tea tree zuivert de huid en bestrijdt (jeugd)puistjes en meeëters. De huid wordt schoon van alle onreinheden. Eventueel kan tea tree olie gemengd worden met een andere essentiële olie zoals een citrus.

Extra informatie

Voedingssupplement

Non-Food

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Bij inwendig gebruik moet de olie zo vers mogelijk zijn en zeker niet ouder dan 1 jaar.

Katachtigen zijn te gevoelig voor de werking van Tea Tree, dus niet gebruiken bij katten!

Gebruiksaanwijzing

In een geurlampje: enkele druppels naar eigen voorkeur.

Op de huid: maximaal 4% bij volwassenen - bij lokaal gebruik.

In het bad: Voor een vol bad maximaal 6 druppels in een emulgator oplossen, bijvoorbeeld neutrale shampoo, neutrale badschuim, neutrale badolie of emulgator 80.

In een stoombad: max. 5 druppels.

Tip: door de krachtige tea tree olie kan het pipetdopje uitdrogen. Knijp daarom na gebruik het pipetje na gebruik helemaal leeg voordat u het flesje weer sluit.

Ingrediënten

Belangrijkste bestandelen:

Monoterpenen: α- en β-pineen, myrceen, α- en γ-terpineen (22%), p-cymeen (6%), limoneen, terpinoleen Sesquiterpenen: β-caryophylleen, aromadendreen, allo-aromadendreen, viridifloreen, α- en δ-cadineen

Monoterpeenalcoholen: terpineen-4-ol (30-45%), α-terpineol, β-terpineol, globulol, viridiflorol Oxiden: cineol (tot maximaal 15%)

Biologisch

Nee

Vegetarisch

vegetarisch & veganistisch

Inhoud

50 ml

Distributeur

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen