Alles over Groene Thee & Matcha

Groene thee is een van de gezondste dranken die je kunt drinken. Het zit vol met antioxidanten die je lichaam kunnen beschermen tegen oxidatieve schade. Op deze pagina vind je alles over Groene Thee, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Groene Thee is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Groene Thee?

Groene thee is een aromatische, licht samentrekkende thee die afkomstig is van Camellia sinensis, een struik afkomstig uit Azië. Het is een ongefermenteerde soort thee, waarbij het hoogste gehalte aan natuurlijke polyfenolen behouden is gebleven. Tijdens het fermentatieproces van theebladeren (de manier waarop zwarte thee wordt gemaakt) gaan deze polyfenolen, waarvan de belangrijkste in thee uit catechinen bestaan, grotendeels verloren door oxidatie. Polyfenolen werken als antioxidanten om celbeschadiging in het lichaam te voorkomen.

Groene thee is een van de meest gedronken dranken ter wereld. Het heeft een lange en gevarieerde geschiedenis, variërend van medicinale doeleinden tot dienen als een drank die mensen helpt hun gedachten af te leiden en tot rust te komen.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt Groene Thee?

Groene thee is een van de gezondste dranken die je kunt drinken. Het zit vol met antioxidanten die je lichaam kunnen beschermen tegen oxidatieve schade.

De krachtigste catechine in groene thee is epigallocatechinegallaat (EGCG). De catechinen uit groene thee blijken gunstig te zijn voor hart en bloedvaten en dragen bij aan een verantwoord cholesterolgehalte. Groene thee staat er eveneens om bekend dat het bijdraagt aan gewichtsbeheersing. Uit onderzoek blijkt dat catechinen de vetafbraak ondersteunen en de vetopname uit de darm verminderen door remming van lipase uit de alvleesklier (lipase is een enzym dat helpt bij de vertering van vetten uit onze voeding).

Is matcha anders dan normale groene thee?

Het belangrijkste verschil tussen matcha en andere groene theeën is dat matchabladeren worden vermalen tot een fijn poeder, ondergedompeld in heet water om de smaak vrij te geven en vervolgens tot een gladde massa worden geklopt. Dit proces kan een aantal zeer interessante smaken produceren. Matcha zou hogere niveaus van antioxidanten hebben dan normale groene thee, omdat de bladeren twee weken worden gekweekt voordat ze worden geoogst.

wat is krill?

De toepassingen, voordelen en werking van Groene Thee:

✔  Draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten

✔  Is goed voor de vetverbranding

✔  Is goed voor het cholesterol

✔  Draagt bij aan het behoud van een normaal gewicht

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

De algemene onderhoudsdosering is 500 mg groene thee extract (met tenminste 200 mg EGCG) per dag. Een therapeutische dosering is 500-1500 mg extract (met 200-600 mg EGCG) per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Neem groene thee-extract bij de maaltijd in en niet op de nuchtere maag. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor EGCG en/of leverproblemen. Niet gebruiken in combinatie met bètablokkers.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Groene Thee:

Groene Thee wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Groene Thee en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Groene Thee langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Groene Thee productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Groene Thee te koop?" Wij leveren enkel de beste Groene Thee waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Groene Thee zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Groene Thee voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Groene Thee te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline