Ginkgo Biloba

Alles over Ginkgo Biloba bij Superfoodsonline

Ginkgo Biloba is al tientallen jaren één van de meest populaire supplementen voor de gezondheid van de hersenen en het stimuleren van het leervermogen. Op deze pagina vind je alles over Ginkgo, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Ginkgo poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Ginkgo Biloba?

Ginkgo Biloba (Japanse Notenboom, Tempelboom) is een boom uit de familie Ginkgoaceae. De Ginkgo biloba boom, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal China, is de oudste levende boomsoort op aarde (circa 300 miljoen jaar). Het extract van de bladeren van Ginkgo biloba heeft diverse gezondheidsbevorderende effecten. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt ginkgoblad al meer dan 5000 jaar gebruikt om de gezondheid te ondersteunen.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten*
  • Is goed voor de gemoedstoestand*
  • Draagt bij aan het leervermogen*
  • Draagt bij aan het normaal functioneren van het geheugen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling.

Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Wat is de werking van Ginkgo en waar is Ginkgo Biloba goed voor? De werkzame stoffen in ginkgoblad zijn onder andere flavonoïden (flavonglycosiden), bilobaliden en ginkgoliden (terpeenlactonen). Ginkgo versterkt onder meer de antioxidantverdediging, ondersteunt de (micro) circulatie in het hele lichaam, helpt hart en bloedvaten gezond te houden, is gunstig voor hersenfunctie en gemoedstoestand, ondersteunt de conditie van ogen en oren en beschermt gezonde cellen en weefsels. Daarnaast verhoogt het de geestelijke en lichamelijke vitaliteit en beschermt het tegen verouderingsverschijnselen.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Ginkgo Biloba? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Bilobalide

Bilobalide is een biologisch actieve terpeen lactoon dat verantwoordelijk is voor verschillende effecten van Ginkgo biloba extracten. Vanwege de effecten van Bilobalide op de lever enzymen CYP3A1 en 1A2 is het belangrijk om te kiezen voor goed gestandaardiseerde extracten wanneer je Ginkgo gebruikt tezamen met medicijnen.

Ginkgolide

Ginkgolide wordt geextraheerd uit de wortel schors en bladeren van Ginkgo Biloba. In de gehele boom zit er vaak niet meer dan 0.1 tot 0.25% ginkgolide B, en veel meer ginkgolide A. Beide zijn voor een compleet effect belangrijk.

Wat is het nou? Ginkgo Biloba, Gingko, of Ginko Biloba?

Ginkgo biloba wordt vaak fout geschreven. Bijvoorbeeld als Gingko of Ginko biloba. De goede spelling is "Ginkgo Biloba".

Wil je advies over Ginkgo Biloba?

Heb je vragen over Ginkgo Biloba? Wil je weten hoe jij Ginkgo Biloba het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Ginkgo Biloba:

Is Ginkgo Biloba veilig?

Ginkgo Biloba is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Ginkgo Biloba en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Ginkgo Biloba bijwerkingen en nadelen?

Ginkgo kan de werking van antistollingsmiddelen beïnvloeden. Vermijd gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Het is belangrijk dat de hoeveelheid ginkgolzuren (ginkgolic acids) niet te hoog zijn. Ginkgolic acids zijn toxische en allergene bestanddelen van Ginkgo biloba. De Ginkgo supplementen in ons assortiment voldoen hieraan.

Is te veel Ginkgo Biloba schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Ginkgo Biloba, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Ginkgo Biloba te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Ginkgo Biloba?

Veel mensen gebruiken Ginkgo Biloba langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Ginkgo Biloba productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Ginkgo Biloba anders dan de Ginkgo Biloba van de Kruidvat?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Ginkgo Biloba te koop?" Wij leveren enkel de beste Ginkgo Biloba waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Ginkgo Biloba te voelen?

Ginkgo Biloba is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Ginkgo Biloba voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Ginkgo Biloba te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.