Spirulina

Biologische Spirulina bij Superfoodsonline

spirulina-poeder-bio

Spirulina
BIO

Zuiver - Biologisch - Werkzaam

spirulina-hawaiian

Spirulina
Hawaiian

Zuiver - Veel Eiwitten

spirulina-blue-majik

Spirulina
Blue Majik

Uniek - Blauwe Spirulina

Heb je vragen over Spirulina? Stel ze hier gerust.

Spirulina: Aan de basis van gezonde voeding

Spirulina (arthrospira platensis) is een blauw-groene marine phytoplankton alg dat in zoetwater groeit. De spirulina alg is zeer bestand tegen zware metalen en radioactieve straling. Het is tegenwoordig, samen met chlorella, een van de meest onderzochte alg superfoods die beschikbaar zijn als poeder, capsules of tabletten. Het groeit over de gehele wereld, maar er zijn een aantal plaatsen waar de beste Spirulina vandaan komt.

Boordevol gezonde stoffen

Spirulina bevat meer essentiële voedingsstoffen dan bijna elk ander voedsel. Spirulina is een ware vitaminebom en bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Ook bevat spirulina de zo belangrijke omega 3 vetzuren en is het een rijke bron aan antioxidanten die vrije radicalen uit het lichaam kunnen verwijderen. Daarnaast bestaat spirulina voor 65% tot 71% aan proteïnen en is daarmee uitermate geschikt voor vegetariërs. Voor de meeste mensen is spirulina een uitermate geschikte aanvulling van vitamines en mineralen en kan het gebruik van spirulina helpen gezond te eten.

Speciale Spirulina: Hawaiian Spirulina

Hawaiian Spirulina is geheel natuurlijk, 100% vegan, GMO-vrij en zonder kleur en smaakstoffen. Hawaiian Spirulina, ook wel Spirulina Pacifica genoemd, is een speciale soort van de eetbare spirulina alg. Deze soort groeit in ondiep water in een mix van zoet en zoutwater.

Koop Veilig: Blue-Green Algen en Microcystine Toxines

De microalgen industrie is de laatste jaren enorm gegroeid door het beschikbaar maken van veilige en voedzame producten voor mens en dier. De grootste hoeveelheid microalg biomassa wordt geproduceerd van spirulina en chlorella, hoewel wetenschappers denken dat er meer dan 30 duizend verschillende soorten microalgen bestaan. Net zoals bij paddenstoelen zijn sommige soorten zeer giftig (microcystine) en andere juist weer zeer voedzaam en gezond. Het is belangrijk dat de spirulina die je kiest onder goede gecontroleerde omstandigheden wordt verbouwd waardoor je zeker kan zijn dat de giftige algen er niet tussen zitten.

Kies voor goed verbouwde Spirulina

De reden dat je geen wilde Spirulina wilt hebben maar juist goed verbouwde algen heeft verschillende redenen. De condities die nodig zijn voor hoge kwaliteit Spirulina zijn uniek, vooral omdat het graag groeit in een alkaline omgeving. Wanneer deze alkaline omgeving goed verzorgt wordt is er geen kans voor slechte algen en contaminanten om binnen te dringen omdat ze niet onder die condities kunnen groeien. Daarnaast hoeven er geen pesticiden en herbiciden gebruikt te worden.

Spirulina kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Het verschil tussen Spirulina en Chlorella

Mensen stellen heel vaak de vraag: "Spirulina of Chlorella, wat is beter?". Beide zijn krachtige superfoods uit de algen categorie die mensen dagelijks gebruiken voor een toevoeging aan een gezonde levenstijl en voedingspatroon. Maar er zijn absoluut verschillen tussen de twee.

Uiterlijke verschillen

Spirulina heeft een spiraal vorm, is een meercellige plant zonder echte nucleus. Chlorella heeft ook een spiraal vorm, maar is een eencellig micro-organisme met een nucleus. In de praktijk betekend dit dat Spirulina wel tot 100x meer plek inneemt dan chlorella. Daarnaast is spirulina een blauw-groene en chlorella een groen gekleurd vorm van alg.

Productie verschillen

Spirulina groeit het best in zoetwater (meren, rivieren en plassen) die een relatief hoog alkalisch is. Gematigde temperaturen met veel zon zijn nodig om goede kwaliteit Spirulina te verbouwen. In de natuur komt spirulina het meest voor op plekken waar weinig andere organismen groeien. Chlorella, daarentegen, komt voor op plaatsen waar wel veel bio-diversiteit is, en daardoor is het veel moeilijker om te verbouwen.

Chlorella en Spirulina in het lichaam

Chlorella is vaak moeilijker te verteren dan spirulina omdat het een onverteerbare cellulose wand heeft. Daarom moet chlorella, voordat je het kunt gebruiken, verwerkt worden door die celwanden te breken. De instrumenten en machines die nodig zijn om dit te doen zijn vrij duur. Daarom is Chlorella vaak duurder dan spirulina.Spirulina heeft een veel hoger gehalte aan beta-caroteen (vitamine A), ijzer en B-12, maar Chlorella heeft een hoger gehalte aan proteine, zink en chlorofyl.