Noten

Lekkere Biologische Noten bij Superfoodsonline Kopen

Alle Noten Producten

Heb je vragen over Noten? Stel ze gerust.

Amandelen: Superfood Noten

amandelen

De amandelboom is een kleine maar sierlijke bladverliezende loofboom die in bergachtige gebieden groeit, meestal tussen 700 en 1700 meter hoogte. De Amandel (Prunus dulcis) prijkt tegenwoordig bovenaan in de lijstjes van superfoods. Het is een van de gezondste noten die je kunt krijgen. Amandelen kunnen niet ontbreken in het voedingspatroon van de gezondheidsfreak. Ze kunnen gegeten worden als gezonde snack of vermengd met verse groenten en fruit.

Meer Amandel producten

Cashewnoten: Meest Populair

cashewnoten

De Cashewnoot (Anacardium occidentale), cachounoot, bombaynoot of olifantsluis is het zaad van de kasjoeboom die inheems is in Brazilië. De eigenlijke vrucht, met daarin het zaad, is onopvallend en hangt onder de schijnvrucht.

De noot wordt allereerst in de dop gebrand, zodat die dop makkelijker kan worden verwijderd. Dit gebeurt soms handmatig. De noot bevat een vlies, dat ook met de hand moet worden verwijderd. Door deze handmatige en relatief bewerkelijke bewerkingen is de cashewnoot relatief duur.

Meer Cashew producten

Chufa: De Tijgernoot

chufa

Chufa (uitgesproken als choefah) wordt ook wel tijgernoot of aardamandel genoemd. Het heeft dezelfde grootte als een hazelnoot en de smaak van een kastanje. Het is echter geen noot maar een knolgewas!

Chufa is de Spaanse benaming van tijgernoot of aardamandel. Het is een knolgewas en groeit aan de onderkant van de wortel van een grassoort. Het is een oervoeding en bestaat al twee miljoen jaar. Onderzoekers hebben ontdekt dat onze verre voorouders in Afrika leefden op een dieet van fruit, insecten en 80% chufa’s.

Gepelde chufa’s kun je gebruiken als snack, over salade, door je ontbijt, de originele chufa’s voor een plantaardige melk (horchata), meel: om glutenvrij mee te bakken, als ingrediënt in rawfood recepten en granola.

Meer Chufa producten

Hazelnoten: Partner van Chocola

hazelnoot

De Hazelnoot is de noot van de hazel boom uit de genus Corylus. Hazelnoten zijn nodig om praline te maken en worden heel vaak gecombineerd met chocola, zoals bij het bekende Nutella. Hazelnoten zijn rijk aan proteine, gezonde vetten, vitamine E, mangaan en andere essentiele nutrienten.

Meer Hazelnoot producten

 

 

Terug naar Keuzehulp