Maca

Biologische Maca (Rode, Gele en Zwarte) bij Superfoodsonline

Alle Maca Producten

Heb je vragen over Maca? Stel ze hier gerust.

Wat is Maca?

maca-libido-hormoon

De Maca plant (Lepidium Meyenii) is een knolgewas dat alleen groeit op grote hoogte en in extreme weersomstandigheden in het Andes gebergte van Peru en Bolivia. Door het grote verschil in temperatuur en sterke wind moet de plant een goed aanpassingsvermogen hebben. De grond is keihard in de bergen en kan alleen overleven door het opzuigen van mineralen en vitaminen uit de omringende stenen. Door deze moeilijke omstandigheden is het belangrijk om een speciale sterke wortel te hebben waar veel in opgeslagen kan worden. De Maca wortel is familie van broccoli, kool, bloemkool, radijs en aardappel. Wat smaak betreft lijkt maca op een zoete aardappel. De wortel bestaat uit ongeveer 60% koolhydraten, 10% eiwitten, 8,5% vezels en 3% gezonde vetten.

Boordevol Gezonde Stoffen

Het gebruik van maca is een aanwinst voor een gezonde voeding. Maca (Lepidium Meyenii) wordt ook wel "Peruviaanse ginseng" genoemd en heeft veel gezondheidsvoordelen. Daarnaast is maca een adaptogeen en heeft maca een uitzonderlijke voedingswaarde, zo bezit het een groot aantal goed opneembare vitamines, antioxidanten en fytonutriënten. Maca heeft ook een hoog gehalte aan mineralen, in het bijzonder ijzer (15 mg/100 g) wat nodig is voor energie en de productie van gezonde rode bloedcellen, en calcium (258 mg/100 g), wat van essentieel belang is voor de bot groei.

Waar gebruik ik Maca voor?

Voor vrouwen (Rode Maca) is het een van de beste superfoods en supplement voor het verminderen van overgangsverschijnselen en het ondersteunen van de menstruale cyclus. Daarnaast draagt het bij zowel mannen als vrouwen bij aan het libido en geeft het energie. Maca is een adaptogeen en is daarom goed dagelijks te gebruiken om het aanpassingsvermogen te stimuleren.

Libido, kies voor Maca

Van traditionele bronnen weten we dat Maca al eeuwen gebruikt wordt door verschillende culturen als afrodisiacum. Recent Westers onderzoek bevestigd deze effecten. In 2010 (Shin & Lee) is er een grote wetenschappelijke review studie gedaan naar de effecten van Maca op het libido. Er kwam een sterk significant effect naar voren op het libido van gezonde mannen en vrouwen. Het sterkste effect werd gevonden bij vrouwen in de overgang.

Rode, Gele en Zwarte Maca

Er zijn een aantal verschillende varianten van maca die worden onderscheiden door de kleur van de buitenste schil van de wortel en de hoeveelheid zetmeel. De maca knollen hebben van binnen allemaal een licht gele kleur, vandaar dat het poeder van de rode, zwarte en gele maca ongeveer dezelfde gelige tint hebben.

 

Rode Maca voor Vrouwen

Rode Maca (red maca) is een macasoort die hoofdzakelijk dezelfde eigenschappen heeft als de normale maca. Uit analyse van de fytonutrienten blijkt dat de samenstelling van actievestoffen hoger is dan bij de zwarte of gele variant. Daarnaast is de licht zoete smaak beter dan de andere soorten

 

 

Gele Maca voor Iedereen

Gele Maca poeder is de grootste, zoetste en meest verkrijgbare variant van maca in Peru en Europa. Hoewel het niet perse een specifieke doelgroep heeft zoals de andere soorten is Gele Maca heel goed door een breed publiek te gebruiken. Zo is Gele Maca van de drie soorten het meest nutrient rijk met een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Het is vaak ook de goedkoopste Maca soort om te kopen. Voor algemeen gebruik en een goede prijs/kwaliteit is dit de aanbevolen soort. Als je specifiek advies wil over of deze soort aansluit bij je behoefte kun je ons gerust een vraag stellen!

 

Zwarte Maca

Zwarte Maca voor Mannen (Black Maca) wordt vaak de mannen Maca genoemd. Het wordt beschouwd als de meest energiegevende variant. Van de drie is het ook verreweg het zeldzaamst. Gele Maca is ongeveer 60% van de oogst, Rode Maca 25% en Zwarte Maca ongeveer 15%.

Speciale gelatiniseerde Maca

Bij gelatiniseerde maca poeder is de zetmeel uit gefiltreerd. Hierdoor is gelatiniseerde maca poeder meer geconcentreerd en gemakkelijker te absorberen door je lichaam. Bij 4:1 maca wordt er 4 kilo maca gefilterd om 1 kilo maca extract te krijgen met de gewenste voedingsstoffen, hierdoor heb je minder capsules nodig. Bij 5:1 maca wordt ook nog extra zetmeel verwijderd en is er 5 kilogram maca nodig om 1 kilo maca extract te maken.

Kies voor Biologisch

Maca kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Er zijn Maca producten verkrijgbaar in Maca capsule of in Maca poeder vorm.

 

Leuke Weetjes over Maca:

Maca is lekker in smoothies, yoghurt, salade, shakes en sappen
Maca is verwant aan de mosterdplant en staat bekend als Peruaanse gember
Maca is met 3000 meter de hoogst groeiende eetbare plant ter wereld
Maca bestaat uit 31 soorten mineralen en sporensoorten

 

Hoeveelheid en dosering

Roer dagelijks 1 tot 2 eetlepels (5 tot 20 gram) biologische poeder door je favoriete smoothie of sap. Het is aan te raden om de dosering rustig aan op te bouwen zodat je lichaam langzaam kan wennen. Een zak biologische Purason Maca poeder bevat 250 of 500 gram, dus je kunt lang met één zak doen.

Hoe smaakt het, en hoe gebruik ik Maca het best?

Maca wortel poeder heeft een specifieke smaak dat vaak wordt beschreven als maltig, fruitig en notig. Hoewel Maca zelf niet echt zoet is kan het wel heel goed gegeten worden met zoet eten of smoothies. Je kan Maca warm en koud eten of mixen met sap, yoghurt of smoothies.

Superfoodsonline Maca Recept:

- 1/2 mango
- 1 banaan
- 1 glas water
- 1 eetlepel maca poeder
- 1 eetlepel cacoa
- 1/2 eetlepel gerstegras poeder
- 1/2 eetlepel chlorella poeder
- 1/2 eetlepel spirulina poeder
- 1/2 eetlepel hennepzaad
- 1/2 eetlepel chiazaad

Meer informatie over dit recept

Is Maca veilig?

Maca is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met de Maca wortel er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Wanneer begin ik de effecten van Maca te voelen?

Maca is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Maca voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Maca te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Vaak samen gebruikt met:

Maca wordt vaak samen met Chlorella, Tarwegras en Astaxanthine gebruikt voor een uitgebreidere ondersteuning. Wil je meer weten over de voordelen van deze combinatie, of heb je vragen over een specifieke combinatie, neem dan vooral contact met ons op.

Terug naar Keuzehulp

advies