Maca

Alles over Maca (Rode, Gele en Zwarte) bij Superfoodsonline

Maca is één van de meest interessante adaptogenen. Op deze pagina vind je alles over Maca, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Maca poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Maca?

De Maca wortel (Lepidium Meyenii) is een knolgewas dat alleen groeit op grote hoogte en in extreme weersomstandigheden in het Andes gebergte van Peru en Bolivia. Door het grote verschil in temperatuur en sterke wind moet de plant een goed aanpassingsvermogen hebben. De grond is keihard in de bergen en kan alleen overleven door het opzuigen van mineralen en vitaminen uit de omringende stenen. Door deze moeilijke omstandigheden is het belangrijk om een speciale sterke wortel te hebben waar veel in opgeslagen kan worden. De Maca wortel is familie van broccoli, kool, bloemkool, radijs en aardappel. Wat smaak betreft lijkt maca wortel op een zoete aardappel. De wortel, in het Engels root, bestaat uit ongeveer 60% koolhydraten, 10% eiwitten, 8,5% vezels en 3% gezonde vetten.

Er worden nog weleens Maca producten aangeboden die niet puur uit Maca wortel bestaan, maar een mengsel van de hele plant. Deze wil je ontwijken omdat het stukken minder effectief is, kies dan ook voor pure Maca wortel producten.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Sterke adaptogeen
  • Geeft energie*
  • Gaat vermoeidheid tegen*
  • Vermindert overgangsverschijnselen*
  • Verbetert het libido voor mannen en vrouwen*
  • Goed bij stress*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling.

Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Waar is Maca goed voor? Het gebruik van Maca poeder (powder) is een aanwinst voor een gezonde voeding. Maca (Lepidium Meyenii) wordt ook wel "Peruviaanse ginseng" genoemd en heeft veel gezondheidsvoordelen. Daarnaast is maca een adaptogeen en heeft maca een uitzonderlijke voedingswaarde, zo bezit het een groot aantal goed opneembare vitamines, antioxidanten en fytonutriënten. Maca heeft ook een hoog gehalte aan mineralen, in het bijzonder ijzer (15 mg/100 g) wat nodig is voor energie en de productie van gezonde rode bloedcellen, en calcium (258 mg/100 g), wat van essentieel belang is voor de bot groei.

Waar gebruik ik Maca voor?

Voor vrouwen (Rode Maca) is het een van de beste superfoods en supplement voor het verminderen van overgangsverschijnselen tijdens de overgang en het ondersteunen van de menstruale cyclus. Daarnaast draagt het bij zowel mannen als vrouwen bij aan het libido en geeft het energie. Maca is een adaptogeen en is daarom goed dagelijks te gebruiken om het aanpassingsvermogen te stimuleren.

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Maca een bijzonder gezond superfood is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Maca? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Libido, kies voor Maca

Van traditionele bronnen weten we dat Maca al eeuwen gebruikt wordt door verschillende culturen als afrodisiacum. Recent Westers onderzoek bevestigd deze effecten. In 2010 (Shin & Lee) is er een grote wetenschappelijke review studie gedaan naar de effecten van Maca op het libido. Er kwam een sterk significant effect naar voren op het libido van gezonde mannen en vrouwen. Het sterkste effect werd gevonden bij vrouwen in de overgang.

Rode, Gele en Zwarte Maca

Er zijn een aantal verschillende varianten van maca die worden onderscheiden door de kleur van de buitenste schil van de wortel en de hoeveelheid zetmeel. De maca knollen hebben van binnen allemaal een licht gele kleur, vandaar dat het poeder van de rode, zwarte en gele maca ongeveer dezelfde gelige tint hebben.

 

gele-maca-bio

Gele Maca voor Iedereen

Gele Maca is de zoetste en meest populaire variant van maca in Peru en Europa. Hoewel het niet perse een specifieke doelgroep heeft zoals de andere soorten is Gele Maca heel goed door een breed publiek te gebruiken. Zo is de gele poeder van de drie soorten het meest nutriënt rijk met een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Voor algemeen gebruik en een goede prijs/kwaliteit is de gele poeder de aanbevolen soort.

• Brede toepassing
• Sterke Adaptogeen
• Ondersteunt het aanpassingsvermogen bij stress

Meer informatie

rode-maca-bio

Rode Maca voor Vrouwen

De Rode Maca variant wordt vaak door vrouwen gebruikt. Rode maca poeder is het meest geschikt voor het verminderen van overgangsverschijnselen en het ondersteunen van de menstruale cyclus. Ook het vrouwelijk libido wordt het best ondersteunt met Rode Maca.

• Rode Maca voor vrouwen
• Ondersteunt het libido
• Goed tijdens de overgang of menstruale cyclus

Meer informatie

zwarte-maca-bio

Zwarte Maca voor Mannen

Zwarte Maca (Black Maca) wordt vaak de mannen Maca genoemd. Zwarte poeder wordt beschouwd als de meest energiegevende variant. Zwarte Maca is de minst voorkomende soort Maca en draagt bij aan het mannelijke libido en geeft energie.

• Zwarte Maca voor mannen
• Ondersteunt het libido
• Geeft energie

Meer informatie

Speciale gelatiniseerde Maca Supplementen

Bij gelatiniseerde maca poeder is de zetmeel uit gefiltreerd. Hierdoor is gelatiniseerde maca poeder meer geconcentreerd en gemakkelijker te absorberen door je lichaam. Bij 4:1 maca wordt er 4 kilo maca gefilterd om 1 kilo maca extract te krijgen met de gewenste voedingsstoffen, hierdoor heb je minder capsules nodig. Bij 5:1 maca wordt ook nog extra zetmeel verwijderd en is er 5 kilogram maca nodig om 1 kilo maca extract te maken.

Een goed Maca supplement in de vorm van een extract kan heel breed ingezet worden

Kies voor Biologisch

Maca kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Er zijn Maca producten verkrijgbaar in Maca capsule of in Maca poeder vorm.

 

Leuke Weetjes over Maca:

Maca is lekker in smoothies, yoghurt, salade, shakes en sappen
Maca is verwant aan de mosterdplant en staat bekend als Peruaanse gember
Maca is met 3000 meter de hoogst groeiende eetbare plant ter wereld
Maca bestaat uit 31 soorten mineralen en sporensoorten

 

Maca gebruik: Hoeveelheid en dosering

Roer dagelijks 1 tot 2 eetlepels (5 tot 20 gram) biologische poeder door je favoriete smoothie of sap. Het is aan te raden om de dosering rustig aan op te bouwen zodat je lichaam langzaam kan wennen. Een zak biologische Purason Maca poeder bevat 250 of 500 gram, dus je kunt lang met één zak doen.

Hoe smaakt het, en hoe gebruik ik Maca het best?

Maca wortel poeder heeft een specifieke smaak dat vaak wordt beschreven als maltig, fruitig en notig. Hoewel Maca zelf niet echt zoet is kan het wel heel goed gegeten worden met zoet eten of smoothies. Je kan Maca warm en koud eten of mixen met sap, yoghurt of smoothies.

Superfoodsonline Maca Recept:

- 1/2 mango
- 1 banaan
- 1 glas water
- 1 eetlepel maca poeder
- 1 eetlepel cacao
- 1/2 eetlepel gerstegras poeder
- 1/2 eetlepel chlorella poeder
- 1/2 eetlepel spirulina poeder
- 1/2 eetlepel hennepzaad
- 1/2 eetlepel chiazaad

Meer informatie over dit recept

Wil je advies over Maca?

Heb je vragen over Maca? Wil je weten hoe jij Maca het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Maca:

Is Maca veilig?

Maca is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Maca en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Maca bijwerkingen en nadelen?

Mensen die een gevoeligheid hebben voor koolsoorten (broccoli, bloemkool en spruitjes) dienen aan het begin laag te doseren aangezien Maca uit dezelfde familie planten komt. Enkele mensen ervaren lichte darmklachten tijdens het gebruik van Maca, maar dit is vrij zeldzaam. Wij adviseren altijd om bij twijfel laag te beginnen met doseren.

Is te veel Maca schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Maca, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Maca te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Maca?

Veel mensen gebruiken Maca langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Maca productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Maca anders dan de Maca van de Albert Heijn (AH), tuinen en kruidvat?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Maca te koop?" Wij leveren enkel de beste Maca waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Maca te voelen?

Maca is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Maca voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Maca te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Vaak samen gebruikt met:

Maca wordt vaak samen met Chlorella, Tarwegras en Astaxanthine gebruikt voor een uitgebreidere ondersteuning. Wil je meer weten over de voordelen van deze combinatie, of heb je vragen over een specifieke combinatie, neem dan vooral contact met ons op.