Chlorella

Biologische Chlorella bij Superfoodsonline

chlorella-bio

Chlorella BIO

Biologisch - Effectief

chlorella-korea

Chlorella Korea

Heterotrofe Kweek

chlorella-sorokiniana

Chlorella Sorokiniana

Chlorella uit Nederland

chlorella-spirulina-combinatie

Chlorella & Spirulina
Combinatie

Compleet - Optimale Werking

Meest gestelde vragen (FAQ)

Heb je specifieke vragen over Chlorella? Stel ze hier gerust.

Wat is Chlorella?

Chlorella (chlorella pyrenoidosa, vulgaris en sorokiniana) is een groen, eencellig zoetwateralg dat oorspronkelijk werd aangetroffen in rivieren en meren in Oost-Azië. Eencellige algen behoren tot de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Veganisten kunnen dus veilig gebruik maken van Chlorella omdat de alg geen dier is, maar een minuscuul kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. De speciale eigenschap van veel algen is dat ze zich enorm goed aanpassen aan extreme omstandigheden. Ze kunnen goed tegen radioactieve straling en zijn erg goed bestand tegen vervuiling en giftige stoffen zoals zware metalen. Chlorella bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan chlorofyl (bladgroenkorrel), de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in zuurstof (fotosynthese). Chlorella kopen is een van de makkelijkste stappen voor een gevarieerde gezonde voeding.

Boordevol gezonde stoffen

Chlorella is een van de beste wetenschappelijk onderzochte algen van de wereld. De superfood chlorella helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam en ondersteunt het immuunsysteem. Chlorella heeft een hoge voedingswaarde en is een nuttige bron van langzaam vrijkomende proteïne, heeft een goed profiel essentiële aminozuren evenals mineralen zoals ijzer, calcium, kalium, magnesium, fosfor en chlorofyl. Het bevat vitamine A, C, E en K. Het bevat de meeste B vitamines, inclusief foliumzuur. Chlorella is goed opneembaar en het lichaam verdraagt het heel makkelijk, het is daarom bij uitstek geschikt voor menselijke consumptie.

 

CGF: Chlorella Groei Factor

Chlorella bevat daarbij een unieke stof die alleen in chlorella wordt aangetroffen en daarom de Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat het algje zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen.

Koop Betrouwbaar: Biologische en Zuivere Chlorella

Chlorella kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Chlorella voor ontgifting

De celwand van chlorella is erg sterk, wat nuttig is voor de verwijdering van afvalstoffen. Maar de celwand fungeert als ook een barrière die de beschikbare hoeveelheid voedingsstoffen in de cel vermindert. Bij vrijwel alle chlorella producten van Superfoodsonline zijn deze celwanden gebroken (broken cell), zodat er een optimale opname van de voedingsstoffen kan plaatsvinden. Een uitzondering is de Koreaanse clorella, deze heeft een makkelijk en licht verteerbare celwand.

Er blijkt uit veel onderzoek dat chlorella in staat is om giftige stoffen uit ons lichaam te halen. Denk hierbij aan zware metalen (lood en kwik) maar ook giftige stoffen uit bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen en niet-natuurlijke cosmetica die wij ongemerkt en ongewild allemaal toch binnenkrijgen.

Vragen over Chlorella:

 

Welke chlorella is het beste?
Wij adviseren de Chlorella van het merk Purason. Deze is biologisch gecertificeerd en bestaat uit de hoogst mogelijke kwaliteit chlorella. Het heeft daarnaast door onze grote inkoop een hele aantrekkelijke prijs.

Welke vitamines zitten er in chlorella?
Chlorella bevat een breed profiel aan vitaminen zoals A, C, E en K. Daarnaast bevat het bijna alle B-vitaminen.

Welke aminozuren zitten er in chlorella?
Chlorella bevat alle aminozuren in een evenwichtige verhouding, en zijn biologische waarde als een eerste klasse eiwit is hoog.

Hoe en welke dosis chlorella neem ik?
Dagelijks 3 gram (een eetlepel poeder, of een paar tabletjes) met water innemen of mixen door een smoothie is het best.

Heeft Chlorella bijwerkingen en nadelen?

Chlorella is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Wat zijn de ervaringen met Chlorella?

Veel mensen gebruiken Chlorella langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Chlorella productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Chlorella en Vitamine C
Het is beter om bij het innemen van chlorella tenminste 3 uur lang geen vitamine C supplement te gebruiken. De vitamine C kan namelijk de gebonden afvalstoffen en metalen weer losmaken.

Is chlorella vegetarisch of vegan?
Chlorella is volledig vegetarisch en vegan.

Is chlorella een probiotica?
Chlorella is geen probiotica, maar een prebiotica. Prebiotica zijn voedingsbestanddelen die de groei en / of activiteit van onze bevriende darmflora stimuleren.

Hoe lang moet je chlorella gebruiken?
Chlorella kan je zo lang gebruiken als je wenst voor een dagelijkse ondersteuning. Mocht je liever een kuur hebben, verdubbel de dosering dan voor een maand lang.

Hoe smaakt chlorella en is het lekker?
De smaak chlorella lijkt het meeste op die van de meeste groene bladgroenten zoals spinazie, andijvie. Het is voor de meeste mensen prima, maar het is ook niet bepaald lekker.

Vaak samen gebruikt met:

Chlorella wordt vaak samen met Astaxanthine, Tarwegras en Maca gebruikt voor een uitgebreidere ondersteuning. Wil je meer weten over de voordelen van deze combinatie, of heb je vragen over een specifieke combinatie, neem dan vooral contact met ons op.