Chlorella

Alles over Chlorella bij Superfoodsonline

Chlorella is de populairste alg voor ontgifting en een brede ondersteuning. Op deze pagina vind je alles over biologische Chlorella, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Chlorella poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Chlorella?

Chlorella (chlorella pyrenoidosa, vulgaris en sorokiniana) is een groen, eencellig zoetwateralg dat oorspronkelijk werd aangetroffen in rivieren en meren in Oost-Azië. Eencellige algen behoren tot de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Veganisten kunnen dus veilig gebruik maken van Chlorella omdat de alg geen dier is, maar een minuscuul kleine plantjes zonder wortels, bladeren of stengels. De speciale eigenschap van veel algen is dat ze zich enorm goed aanpassen aan extreme omstandigheden. Ze kunnen goed tegen radioactieve straling en zijn erg goed bestand tegen vervuiling en giftige stoffen zoals zware metalen. Chlorella bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan chlorofyl (bladgroenkorrel), de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in zuurstof (fotosynthese). Chlorella kopen is een van de makkelijkste stappen voor een gevarieerde gezonde voeding.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Beste wetenschappelijk onderzochte alg
  • Helpt bij het verwijderen van gifstoffen
  • Ondersteunt het immuunsysteem*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling.

Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Waar is Chlorella goed voor? Chlorella is een van de beste wetenschappelijk onderzochte algen van de wereld. De superfood chlorella helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam en ondersteunt het immuunsysteem. Chlorella heeft een hoge voedingswaarde en is een nuttige bron van langzaam vrijkomende proteïne, heeft een goed profiel essentiële aminozuren evenals mineralen zoals ijzer, calcium, kalium, magnesium, fosfor en chlorofyl. Het bevat vitamine A, C, E en K. Het bevat de meeste B vitamines, inclusief foliumzuur. Chlorella is goed opneembaar en het lichaam verdraagt het heel makkelijk, het is daarom bij uitstek geschikt voor menselijke consumptie.

chlorella-bio

Chlorella BIO

Biologisch - Effectief

chlorella-korea

Chlorella Korea

Heterotrofe Kweek

chlorella-sorokiniana

Chlorella Sorokiniana

Chlorella uit Nederland

chlorella-spirulina-combinatie

Chlorella & Spirulina
Combinatie

Compleet - Optimale Werking

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Chlorella een bijzonder gezond supplement is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Chlorella? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

 

CGF: Chlorella Groei Factor

Chlorella bevat daarbij een unieke stof die alleen in chlorella wordt aangetroffen en daarom de Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat het algje zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen. Enkel chlorella heeft deze groei factor. Het is een complex geheel van verschillende waardevolle substanties die de groei op een natuurlijke wijze begunstigen.

  • Lactobacilli, onmisbaar voor een gunstig effect op darmflora, vermeerdert vier keer met de absorptie van CGF. Dus chlorella werkt in op de darmflora als een prebioticum

Chlorella voor ontgifting

De celwand van chlorella is erg sterk, wat nuttig is voor de verwijdering van afvalstoffen. Maar de celwand fungeert als ook een barrière die de beschikbare hoeveelheid voedingsstoffen in de cel vermindert. Bij vrijwel alle chlorella producten van Superfoodsonline zijn deze celwanden gebroken (broken cell), zodat er een optimale opname van de voedingsstoffen kan plaatsvinden. Een uitzondering is de Koreaanse clorella, deze heeft een makkelijk en licht verteerbare celwand.

Er blijkt uit veel onderzoek dat chlorella in staat is om giftige stoffen uit ons lichaam te halen. Denk hierbij aan zware metalen (lood en kwik) maar ook giftige stoffen uit bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen en niet-natuurlijke cosmetica die wij ongemerkt en ongewild allemaal toch binnenkrijgen.

Koop Betrouwbaar: Biologische en Zuivere Chlorella

Chlorella kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoodsonline een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Wil je advies over Chlorella?

Heb je vragen over Chlorella? Wil je weten hoe jij Chlorella het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Chlorella:

Welke chlorella is het beste?

Wij adviseren de Chlorella van het merk Purason. Deze is biologisch gecertificeerd en bestaat uit de hoogst mogelijke kwaliteit chlorella. Het heeft daarnaast door onze grote inkoop een hele aantrekkelijke prijs.

Welke vitamines zitten er in chlorella?

Chlorella bevat een breed profiel aan vitaminen zoals A, C, E en K. Daarnaast bevat het bijna alle B-vitaminen.

Welke aminozuren zitten er in chlorella?

Chlorella bevat alle aminozuren in een evenwichtige verhouding, en zijn biologische waarde als een eerste klasse eiwit is hoog.

Hoe en welke dosis chlorella neem ik?

Dagelijks 3 gram (een eetlepel poeder, of een paar tabletjes) met water innemen of mixen door een smoothie is het best.

Is Chlorella veilig?

Chlorella is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Chlorella en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen. Er moet uiteraard wel altijd een analyse van de voornaamste toxische stoffen (kwik, arseen, lood, cadmium, aluminium, benzine en DDT) en organische polluenten (coliform bacteria) gedaan worden.

Heeft Chlorella bijwerkingen en nadelen?

Chlorella is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Chlorella schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Chlorella, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Chlorella te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Ik heb schildklier problemen. Kan ik dan nog chlorella nemen?

In tegenstelling tot zeealgen bevat chlorella enkel zeer kleine hoeveelheden jodium, waardoor het de werking van de schildklier niet beïnvloedt.

Wat zijn de ervaringen met Chlorella?

Veel mensen gebruiken Chlorella langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Chlorella productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Chlorella anders dan de Chlorella van de tuinen?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Chlorella te koop?" Wij leveren enkel de beste Chlorella waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Chlorella te voelen?

Chlorella is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Chlorella voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Chlorella te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Chlorella en Vitamine C

Het is beter om bij het innemen van chlorella tenminste 3 uur lang geen vitamine C supplement te gebruiken. De vitamine C kan namelijk de gebonden afvalstoffen en metalen weer losmaken.

Is chlorella vegetarisch of vegan?

Chlorella is volledig vegetarisch en vegan.

Is chlorella een probiotica?

Chlorella is geen probiotica, maar een prebiotica. Prebiotica zijn voedingsbestanddelen die de groei en / of activiteit van onze bevriende darmflora stimuleren.

Hoe lang moet je chlorella gebruiken?

Chlorella kan je zo lang gebruiken als je wenst voor een dagelijkse ondersteuning. Mocht je liever een kuur hebben, verdubbel de dosering dan voor een maand lang.

Hoe smaakt chlorella en is het lekker?

De smaak chlorella lijkt het meeste op die van de meeste groene bladgroenten zoals spinazie, andijvie. Het is voor de meeste mensen prima, maar het is ook niet bepaald lekker.

Vaak samen gebruikt met:

Chlorella wordt vaak samen met Astaxanthine, Tarwegras en Maca gebruikt voor een uitgebreidere ondersteuning. Wil je meer weten over de voordelen van deze combinatie, of heb je vragen over een specifieke combinatie, neem dan vooral contact met ons op.