Chiazaad

Biologische Chia bij Superfoodsonline

Heb je vragen over Chia? Stel ze hier gerust.

Wat is Chia?

Chiazaad (Salvia Hispanica) is afkomstig van de chia-plant. De bloemen van deze plant produceren hele kleine zaadjes die wel wat doen denken aan maanzaad. Deze plant werd al door de Maya's en Azteken gebruikt als voedsel en als medicijn. De zaadjes stonden bij deze volkeren bekend om hun energieboost en uithoudingsvermogen. Volgens de overlevering kon een krijger van de Azteken het een hele dag uithouden op een handje chia-zaad.

Chia Proteine

Chia zaden proteïne poeder is afkomstig van de gecertificeerde biologische bloemen van de Chiaplant (Salvia Hispanica). De olie wordt zorgvuldig gescheiden uit de zaden om de proteïne te krijgen.

Hoe smaakt Chia?

Chiazaad geeft haast geen eigen smaak of geur aan een gerechten, dus kun je het overal in verwerken. Bijvoorbeeld in je smoothie, salade dressing, maaltijd vervangende shake of saus.

Biologische Kwaliteit

Chia kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoods online een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

Er zijn Chia producten verkrijgbaar in heel zaad en poeder

Superfoodsonline Chia Recept:

- 1 banaan
- avocado
- 2 eetlepels chiazaad
- 1 eetlepel gerstegras poeder
- 1 eetlepel camu camu poeder

Hoe bewaar ik Chia?

Bewaar de chiazaad op een koele, donkere en droge plaats. Bijvoorbeeld in de kelder, een keukenkastje, of een koele voorraadkast. Maar niet in de koelkast.

Vaak samen gebruikt met:

Chiazaad wordt vaak samen met Spirulina, Chlorella en Maca gebruikt voor een uitgebreidere ondersteuning. Wil je meer weten over de voordelen van deze combinatie, of heb je vragen over een specifieke combinatie, neem dan vooral contact met ons op.