Bijenproducten

Bijenproducten

18 artikel(en)

Bij Superfoods online hebben we verschillende bijenproducten, met allemaal hun eigen unieke superfood kwaliteiten.

Bijenpollen

Pollen (of stuifmeelkorrels) zijn de mannelijke zaden van een plant. Ze worden gevormd op de stampers van de bloemen. De bijen verzamelen deze pollen als voedsel voor de jonge bijen in de korf.

Bijenpollen worden beschouwd als een van de meest complete voedsel uit de natuur. Het bevat bijna alle voedingsstoffen die nodig zijn voor de mens. Ongeveer 40% bestaat uit eiwitten en de helft uit vrije aminozuren die rechtstreeks in je lichaam kunnen worden opgenomen.

Spaanse bijenpollen worden beschouwd als de beste in de wereld, niet alleen vanwege hun zoete smaak, verse aroma en prachtige gouden kleur, maar ook door hun uitstekende voedingswaarde.

Manuka

De manuka honing is gemaakt door bijen die honing verzamelen van de bijzondere manukastruik (Leptospermum scoparium). Deze struik groeit in Nieuw Zeeland en op sommige plekken in Australië. De honing van deze struik heeft een bijzondere, sterke, bosachtige smaak en is heel donker van kleur. Deze struik bloeit slechts 2-6 weken per jaar met prachtige wit/roze bloemetjes.

Wat deze honing vooral bijzonder maakt zijn de sterke antibacteriële eigenschappen en schimmeldodende werking. De sterkte van de antibacteriële eigenschappen is afhankelijk van vele stoffen zich in de honing bevinden. Deze stoffen worden uitgedrukt in twee factoren, de UMF en MGO factor.

UMF (Unique Manuka Factor) geeft aan hoe sterk de actieve enzymen in manuka honing zijn die verantwoordelijk zijn voor de antibacteriële eigenschappen van de manuka honing.

MGO (Methylglyoxal Factor) geeft aan hoeveel van de werkzame stof methylglyoxal er in de honing zit. De waardes zijn meestal tussen 5+ (vergelijkbaar met gewone honing) en 25+ (zeer sterke antibacteriële werking). De "+" geeft aan dat de waarde meestal hoger ligt dan het aangegeven getal, maar dat de honing minimaal deze MGO-waarde bevat.

Voor beide factoren geldt; hoe hoger de factor, hoe sterker de werking van de honing.

Niet van alle manuka struiken krijg je honing met de hoge antibacteriële werking. De AMHA (Active Manuka Honey Association) is een organisatie in Nieuw-Zeeland die de kwaliteit van de honing waarborgt. Elke manuka honing batch wordt getest vanaf de bijenkorf tot aan de verpakkingsfabriek. Daarna krijgt de manuka honing van de AMHA een uniek batchnummer en een UMF en MGO gradatie.

Bijenpollen kopen en manuka honing kopen bij Superfoods online is kiezen voor de hoogste kwaliteit bijenproducten.