Baobab

Biologische Baobab Poeder bij Superfoodsonline

Wat is Baobab?

De Afrikaanse baobab, (Adansonia Digitata of apenbroodboom), is de enige baobab boom die voorkomt op het vasteland van Afrika. De jonge baobab plantjes groeien uit tot reusachtige bomen tot wel 25 meter hoog. Deze bomen worden daarbij ook nog duizenden jaren oud. Doordat de bomen hele voedzame vruchten produceren en alle onderdelen van de boom nuttig zijn voor de lokale bevolking, heet hij in de volksmond ook wel "Boom van het leven". De (uitgeholde) stam van de baobab is zo groot dat hij in Afrika onder andere wordt gebruikt als winkeltjes, stallen voor vee of bushokjes. De baobab boom heeft in Afrika ook een heilige status omdat het poeder van de vrucht heilzaam werkt.

Alleen bij ons Biologisch

Baobab poeder wordt meestal gemaakt van wildgroei baobab bomen en is dus niet gecertificeerd. Onze baobab fruit poeder is echter wel 100% biologisch gecertificeerd, wat we na lang zoekwerk kunnen toevoegen aan onze collectie.

Boordevol gezonde stoffen

Baobab fruit heeft een zeer hoog gehalte aan antioxidanten. Ook is baobab poeder een uitstekende bron van calcium, ons product bevat 360 mg calcium op 100 gram poeder. Baobab poeder is daarbij ook zeer rijk aan vitamines en mineralen.

Baobab poeder bestaat voor ongeveer 50% uit vezels (pectine) . Pectine is een water oplosbaar vezel en heeft meer interessante eigenschappen. Via onder andere internet is veel te vinden over de gezonde eigenschappen van Pectine. Water oplosbare vezels zoals pectine hebben ook als voordeel dat ze werken als prebiotica.

Zeer fijne smaak

De zoet-zure citrusachtige smaak is heerlijk door smoothies, toetjes, fruitsalades en rauwe snacks. Je kunt het poeder ook door een glaasje (bron)water mengen en bij je ontbijt opdrinken. Een dagelijkse dosis van 1 - 3 theelepels werkt al versterkend.

advies