Açaí

Biologische Acai bij Superfoodsonline

acai-bio

Top Keuze: Acai BIO:

Er zijn maar weinig bessen met zo'n hoge ORAC score Oxygen Radical Absorption Capacity) als dat van Acai, namelijk 50.000 eenheden per 100 gram. Dit maakt Acai tot één van de sterkste natuurlijke antioxidanten.

Meer informatie

Heb je vragen over Acai? Stel ze gerust.

Wat is Acai?

Acai bessen poeder wordt gemaakt van de kleine paarse vruchten van de Acai palm (Euterpe oleracea). De smaak wordt vaak beschreven als een mix van wilde bessen en chocola. Het wordt vaak aangeboden als sap of thee omdat het vers houden van de bessen moeilijk is. Daarom is een poeder de uitkomst om alle gezonde voordelen te behouden van deze speciale bes. De acai bessen poeder producten bij Superfoods online zijn gevriesdroogd om een optimale voedingswaarde te bereiken. De acai poeder is uitzonderlijk geconcentreerd, er wordt 20 kg fruit gebruikt om 1 kg poeder te maken.

Acai is bekend geworden toen het werd genoemd als een van de top 10 superfoods op de Oprah Winfrey Show. De bekendheid steeg nog verder toen het werd onderschreven door Dr Nicholas Perricone, een toonaangevende dermatoloog en schrijver van de The Perricone Promise.

Boordevol anthocyaniden

Acai bessen bevatten heel weinig suiker, grote hoeveelheden calciu, vezels en vitamine A. Daarnaast zitten ze stampvol met anthocyaniden zoals resveratrol en ferulischzuur. Deze stoffen geven frui en groente een bepaalde kleur en werken samen met flavonoiden als antioxidant. Acai bessen bevatten ongeveer 10x zo veel anthocyaniden dan rode wijn, met daarnaast een hoog gehalte gezonde vetzuren net zoals in olijfolie.

Hoge ORAC score

Acai heeft een geweldige ORAC (Oxygen Radical Absorption Capacity) score van 50.000 eenheden per 100 gram. Ter vergelijking, rode druiven hebben een score van 74 0op de ORAC-schaal.

De productie van Acai

De acai palm wordt geteeld door boeren in Brazilië. De acai bessen worden met de hand geplukt uit de bovenste takken van de boom. Eenmaal geplukt, worden de bessen zo snel mogelijk naar een verwerkingsbedrijf gebracht. Hier wordt het samengeperst om het vruchtvlees er uit te halen.

Er zijn verschillende manieren voor het verwerken van acai pulp, maar de methode de het beste de voedingsstoffen bewaard is het vriesdrogen. De laatste stap is het maken van de acai poeder, hiervoor wordt de gevriesdroogde pulp wordt gemalen tot poeder.