Salie fijngesneden biologisch 250g

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Salie wordt naast toepassingen in de kruidengeneeskunde ook veel gebruikt in de keuken. Het is namelijk een waardevol kruid dat helpt bij de vertering van vette gerechten. Vooral in de italiaanse keuken wordt salie veel toegepast.

De plant groeit voornamelijk rondom de middellandse zee en de balkan. De ovale bladeren en stengels hebben fijne haartjes, zoals je ook op de productfoto kunt zien.

Certificering

Salie kopen bij Superfoods online is verzekerd zijn van gecertificeerd 100% puur biologische kruiden.

De kruiden worden met zorg verbouwd volgens de strenge normen van de Europese biologische certificeringseisen. Deze kruiden komen bij een leverancier vandaan die daarnaast ook een zeer uitgebreid kwaliteitssysteem bezit (waaronder GMP, ISO, Kosher en een certificaat voor voedselveiligheid (LAVES)).

Er wordt gegarandeerd geen gebruik gemaakt van chemische meststoffen, pesticiden of genetisch gemodificeerde organismen (GMO's).  

Na de oogst wordt elke batch kruiden getest op mogelijke verontreinigingen en aanwezigheid van metalen alvorens ze verpakt worden.

De kruiden zijn verpakt in milieuvriendelijke paper-bags.

Extra informatie

Voedingssupplement

Kruidenpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

Als kruidenthee: 1 volle theelepel saliekruid overgieten met een kop heet water. Laat ongeveer 10 minuten trekken.

Je kunt ook een afkooksel maken van salie om bijvoorbeeld te gebruiken als mondspoeling (bij infecties in de mond): 1 volle theelepel salie op een kop warm water. Laat 20 minuten trekken een zeef het afreksel.

Salie kruid is goed te combineren in gerechten met vette vlees- en vissoorten als eend, schaap, paling en bij barbecue. Salie is ook lekker in tomatensauzen en witte saus bij groenten. Naar smaak met mate doseren. Gering gebruiken in combinatie met andere kruiden.

Ingrediënten

Biologische salie (Salvia officinalis) fijngesneden

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

250 gram

Distributeur

Alfred Galke GmbH - Flecken Gittelde Am Bahnhof 1 37539 Bad Grund (DE)