Rijst proteïne (vanille appel smaak)

Productclassificatie:
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Rijst Proteïne van Vitals is 100% natuurlijk, plantaardig en biologisch, en bereid zonder gentechniek. Het is uitsluitend op smaak gebracht met vanille en appel. Het poeder kan gemakkelijk toegevoegd worden aan een smoothie van (biologisch) fruit, of aan een beker met rijstemelk of een andere plantaardige drank. Uitstekend te combineren met een multi in poedervorm, zoals Elke Dag Poeder, of een andere multi uit de Elke Dag-serie.

Een belangrijk deel van het lichaam bestaat uit eiwitstructuren. Ieder proces – het functioneren van het zenuwstelsel, de spijsvertering, de stofwisseling, de spierwerking – is afhankelijk van eiwitten of aminozuren. Niet alle eiwitrijke voedingsmiddelen hebben een even goede kwaliteit; het is van belang dat de eiwitten voldoende essentiële aminozuren bevatten in een goede balans.

De meest complete eiwitpreparaten zijn weiproteïne (uit melk) en sojaproteïne. Echter zijn dergelijke producten lang niet voor iedereen een geschikte keuze, vanwege bijvoorbeeld de aanwezigheid van allergenen of de wens om bij voorkeur plantaardige producten te gebruiken. Rijstproteïne kan dan een goed alternatief bieden. Het is vrij van veelvoorkomende allergenen en past prima in de hedendaagse adviezen van het gebruik van minder dierlijke en juist meer plantaardige producten.

Naast een algemene aanvulling op de voeding, kunnen er ook specifieke redenen zijn om een proteïnepoeder te gebruiken. Bijvoorbeeld als de inname van eiwitten met de voeding niet toereikend is, zoals bij vegetariërs en veganisten, of op hogere leeftijd soms het geval is. Voldoende eiwitten zijn belangrijk voor het behoud van sterke botten en het behoud van een gezonde spiermassa. Ook sporters kunnen baat hebben bij het gebruik van een proteïnepoeder. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van eiwitten na fysieke inspanning het herstel van de spieren kan bevorderen. En eiwitten kunnen naast een volwaardige voeding en voldoende training helpen om de spiermassa te laten toenemen, wat een gunstige invloed kan hebben op de sportprestatie. In andere situaties waarin er een verhoogde behoefte aan eiwitten bestaat, zoals bij herstel na ziekte en bij zwaar lichamelijk werk, kan het eveneens zinvol zijn om een proteïneproduct te nemen.

Extra informatie

Voedingssupplement

Voedingsconcentraat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

1-3 maatscheppen (10-30 gram) per dag of zoals geadviseerd. Meng het poeder met bijvoorbeeld (biologisch) vruchtensap of rijstemelk.

Na openen beperkt houdbaar.

Let op: Indien u door een veganistisch (of vegetarisch) eetpatroon een lage inname van L-lysine heeft, kan het zinvol zijn de rijstproteïne te combineren met een extra L-lysine supplement.

Ingrediënten

Rijstproteïnepoeder*, vanillepoeder* (3%), appelpoeder* (2%).

* van biologische oorsprong

Voedingswaarde

Samenstelling per maatschep van 10 gram:
(dagdosering)

 
Rijstproteïnepoeder (uit biologische rijst) 9,5 g

Aminozuurprofiel per 10 gram:
L-alanine
L-arginine
L-asparaginezuur
L-fenylalanine
L-glutaminezuur
L-glycine
L-histidine
L-isoleucine
L-leucine
L-lysine
L-proline
L-serine
L-threonine
L-tyrosine
L-valine


433 mg
614 mg
680 mg
414 mg
1340 mg
337 mg
178 mg
317 mg
630 mg
251 mg
352 mg
376 mg
277 mg
397 mg
466 mg

 

Voedingswaarde 

 per 100 gram  per 10 gram

Energie
Vetten
Waarvan:
    verzadigde vetzuren
    enkelvoudig onverzadigde vetzuren
    meervoudig onverzadigde vetzuren
Koolhydraten
Waarvan suikers
Vezels
Eiwitten
Zout*
* Van nature aanwezig

1780 kJ/423 kcal
10,4 g

2,9 g
4,1 g
3,3 g
3,3 g
1 g
5 g
76 g
0,63 g

 

178 kJ/42 kcal
1,04 g

0,29 g
0,41 g
0,33 g
0,33 g
0,1 g
0,5 g
7,6 g
0,063 g


Allergenen Informatie

Bevat geen: Gluten, soja, lactose, koemelkeiwit, toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO

Inhoud

300 gram

Distributeur

Vitals - Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam