Pompoen pitten extra groot Europees

✔  Gratis verzending vanaf €35
✔  Voor 17.30 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Deze extra grote pompoenpitten komen uit Oostenrijk en niet uit China, waar de meeste biologische pompoenpitten vandaan komen. Dat scheelt in één klap, heel wat voedselkilometers.

De pompoenpitten zijn niet alleen extra groot, aar hebben ook een vollere, krachtigere smaak én ze zijn van zichzelf al heel knapperig, ook zonder ze te roosteren.

De pompoenpitten komen rechtstreeks in uit Oostenrijk. De partner is gespecialiseerd in de verwerking van pompoenpitten. Ze werken samen met boeren die voornamelijk uit de regio Steiermark komen. Daarnaast worden de boeren tijdens het hele proces van zaaien tot oogsten vakkundig bijgestaan met landbouwkundig advies.

Oogst en verwerking

De oogst van de pompoenpitten gebeurt mechanisch. Nadat de pompoenen rijp zijn, worden ze op een rij gelegd en vervolgens geoogst. In die oogstmachine worden de pompoenen in stukken gesneden en daarna worden in een trommel het vruchtvlees en de pitten van elkaar gescheiden. Het vruchtvlees wordt als bemesting weer op het land gelegd.

In de fabriek worden de pitten gewassen. Voordat de pompoenpitten gedroogd worden hebben ze een vochtgehalte van 50-60%. Door het drogen wordt dat teruggebracht naar 5-8%. Het drogen vindt plaats door indirecte verhitting bij een temperatuur van 60º C gedurende ±12 uur. Tijdens dit proces worden de pitten omgeroerd zodat ze los van elkaar komen. Na het drogen worden de pitten nog eens machinaal gereinigd en daarna koel opgeslagen.

Voedingswaarde per 100 gram

Gemiddeld per 100 gram:    
Energie 2377 kiloJoules
  574 kcal
Vet 47,2 gram
- waarvan verzadigde vetzuren 11,1 gram
Koolhydraten 2,7 gram
- waarvan suikers 1,3 gram
Voedingsvezels 8,5 gram
Eiwit 30,3 gram
Zout 0,03 gram
Toepassing & Gebruik

Gebruiksaanwijzing

Extra groot, rijk van smaak en heel knapperig

De pompoenpitten zijn niet alleen groter, maar hebben ook een vollere, krachtigere smaak én ze zijn van zichzelf al heel knapperig, ook zonder ze te roosteren. Heel lekker om over een salade te strooien, op je zelfgebakken brood of om bijvoorbeeld zelf een hartige spread van te maken.
Tip: maak zelf een hartige borrel-snack door pompoenpitten na het roosteren direct te besprenkelen met wat shoyu.

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Ingrediënten

Voedingssupplement

Voedsel

Inhoud

200 gram

Ingrediënten

Biologische pompoenpitten

Allergenen

De vermeldde ingrediënten, voedingswaarde en allergenen worden zorgvuldig overgenomen uit de door producenten aangeleverde informatie. Toch kan het gebeuren dat de gegevens op onze website anders zijn dan op de verpakking van het product staat. Daarom raden we je aan om voor aanschaf van het product altijd eerst het etiket te raadplegen.

Typefouten en fouten door technische onvolkomenheden op de site van Superfoodsonline.nl zijn voorbehouden. Superfoodsonline kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden. Voor vragen, klachten, opmerkingen of bij signalering van fouten kun je ons altijd een emailtje sturen.

Gluten Onbekend Amandelen Onbekend
Tarwe Onbekend Hazelnoten Onbekend
Rogge Onbekend Walnoten Onbekend
Gerst Onbekend Cashewnoten Onbekend
Haver Onbekend Pecannoten Onbekend
Spelt Onbekend Paranoten Onbekend
Kamut Onbekend Pistachenoten Onbekend
Schaaldieren Onbekend Macademianoten Onbekend
Ei Onbekend Selderij Onbekend
Vis Onbekend Mosterd Onbekend
Aardnoten (pinda) Onbekend Sesam Onbekend
Soja Onbekend Sulfiet Onbekend
Sojalecithine Onbekend Lupine Onbekend
Melk Onbekend Weekdieren Onbekend
Noten Onbekend  

Biologisch

Ja

Ervaringen & Reviews