Neti neusspoelkannetje Flora

 12,96
1 stuk
02-2022

Direct leverbaar!

Porcelein neti kannetje voor neusspoelingen met zout en lauwwarm water. De reiniging is een geschenk voor je gezondheid.

'Neti' betekent reiniging van de bovenste luchtwegen, met name de neus en de bijholten.

Zout en lauwwarm water…een geschenk voor je gezondheid

Veel mensen huiveren bij het idee om zout water door je neus te laten stromen. Ten onrechte: de traanbuis staat in verbinding met de neusholte, zodat voortdurend een stroompje zout traanvocht als een ‘natuurlijke neusspoeling’ de neusholte instroomt. Zilt water op lichaamstemperatuur is dus volkomen natuurlijk voor het inwendige milieu van de neus.

Met een neusspoeling wordt de hele neus van binnen gezuiverd van overtollig en verkleefd neusslijm, stof of allergenen. De gebruikte zoutoplossing ondersteunt de afweerfunctie van de neusslijmvliezen. Het Neti-kannetje kan dagelijks worden gebruikt - in het pollenseizoen, bij verkoudheid of een verstopte neus zelfs meerdere malen per dag.

Levering inclusief gebruiksaanwijzing.
- een uitkomst in het pollenseizoen, bij verkoudheid of een verstopte neus
- vervaardigd van wit porcelein

Extra informatie

Bewaring

Dit product heeft geen bewaaradvies

Gebruiksaanwijzing

Een neusspoeling gaat heel eenvoudig in zijn werk: je vult het Neti-kannetje met een lauwwarme zoutoplossing, kantelt je hoofd en laat de zoutoplossing langzaam je neusgat instromen tot het water vanzelf door het andere neusgat weer naar buiten loopt. Dagelijks gebruik van het Neti-kannetje wordt al snel net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen.

Maak het lauwwarme water een beetje zout met jodiumvrij, fijnkorrelig keukenzout zonder toevoegingen.

Begin met een zoutoplossing van 0,9%; dat wil zeggen 9 gram keukenzout op 1 liter water. Zorg er voor dat het zout goed in het water wordt opgelost. De voor jou persoonlijk ‘aangename’ hoeveelheid zout kan variëren van een mespuntje tot een halve theelepel. De juiste hoeveelheid vind je in de praktijk snel. Te veel of te weinig zout kan de slijmvliezen van de neus prikkelen.

Stap voor stap:
Vul het Neti-kannetje met een lauwwarme zoutoplossing.
Bepaal, als mogelijk, door welk neusgat je het makkelijkst kunt ademhalen.
Plaats de tuit van het Neti-kannetje een stukje in dit neusgat.
Beweeg je hoofd voorover en dan opzij, open je mond en kantel het kannetje, tot het water vanzelf door het andere neusgat weer naar buiten loopt. Haal hierbij rustig en ontspannen adem door de mond.
Houdt na de neusspoeling je hoofd boven de wastafel en adem krachtig door beide neusgaten uit. Met een papieren zakdoekje kan je achtergebleven vocht opvangen.
Herhaal de neusspoeling met het andere neusgat, waarbij je weer het hoofd voorover en vervolgens opzij beweegt (daarna verder zoals bij stap 5).
Na de neusspoeling door beide neusgaten beweeg je je hoofd kort voorover en vervolgens naar links en naar rechts; eventueel achtergebleven water kan nu weglopen. Als dit nog niet voldoende is, steun je met beide handen op de knieën en laat je je hoofd naar beneden hangen.
Vervolgens beweeg je je hoofd langzaam van links naar rechts.

De neusspoeling is na enige oefening bijzonder aangenaam en kan dagelijks worden toegepast – in het pollenseizoen, bij verkoudheid of een verstopte neus zelfs meerdere malen per dag. Met een neusspoeling wordt de hele neus van binnen gereinigt van overtollig en verkleeft neusslijm.

De zoutoplossing vermindert zwelling van de slijmvliezen en ondersteunt hun afweerfunctie.

Houdt de binnenkant van het Neti-kannetje schoon. Verwijder eventuele vuil- en kalkaanslag met azijn.

Bij zogenaamde ‘vensters’ in de neusbijholten, acute ontstekingen en na een operatieve ingreep in de keel-neus regio dien je voor de neusspoeling je arts te raadplegen.

Ingrediënten

Het Neti-neusspoelkannetje Flora is vervaardigd van wit porcelein en kan probleemloos worden schoongemaakt, ontkalkt of gedesinfecteerd. Op het gladde oppervlak krijgen bacteriën geen kans.

Biologisch

Nee

Inhoud

1 stuk

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen