Kokosbloesemsuiker

Kokosbloesemsuiker: Ongeraffineerde Organische Suiker

Kokosbloesemsuiker wordt al honderden jaren gebruikt in de Indische keuken onder de naam Gula Djawa, dus helemaal nieuw is deze suiker zeker niet. Wij zouden niet zoals nu soms wordt geroepen de ‘gezondste suiker’ zeggen, maar liever ‘minder slechte suiker’.

Kokosbloesemsuiker bestaat uit een mengsel van sucrose, fructose en glucose waardoor het een lagere GI heeft dan bijvoorbeeld witte tafelsuiker (90% sucrose). Glucose wordt het makkelijkst opgenomen in het bloed en heeft een GI van 100 (de snelheid waarmee suikers worden opgenomen in het bloed en omgezet naar bloedglucose). GI van sucrose is bijvoorbeeld 65, dat wordt langzamer opgenomen dan glucose. Er wordt gezegd dat de GI van kokosbloesemsuiker rond de 35 ligt, maar als je kijkt naar de GI van sucrose lijkt dat eigenlijk aan de lage kant omdat kokosbloesemsuiker voor het grootste gedeelte uit sucrose bestaat.