Biologisch Fruit en Superfruits bij Superfoodsonline

Alle Fruit Producten

Heb je vragen over Fruit? Stel ze gerust.

Abrikozen: Geel Goud

abrikozen

Abrikozen, ook wel Prunus armeniaca genoemd, groeien aan de abrikozenboom. Ze behoren tot de Rosaceae familie, waar onder andere appels, frambozen en aardbeien deel van uitmaken. Niet alleen de smaak is een reden om deze fruitsoort te eten. Abrikozen kunnen namelijk ook voordelen opleveren voor je gezondheid.

Abrikozenbomen groeien in Nederland maar krijgen door de kou niet elk jaar vruchten. In het Mediterrane gebied kan de abrikoos uitstekend groeien en bloeien.

Meer Abrikozen producten

Dadels: Zoet en Gezond

dadels

Dadels bestaan al sinds het jaar 6000 voor Christus. Aan het einde van de 18e eeuw werd de dadelpalm naar Amerika gebracht, waarna de populariteit van de vrucht toenam. Tegenwoordig staat de dadel bekend als één van de meest zoete fruitsoorten. Het wordt daaromvaak gebruikt in bakproducten en als smaakmaker.

Dadels zijn (net zoals bananen) rijk aan goed opneembaar bioactief vitamine B6. Deze stof kan ervoor zorgen dat de hersenfunctie verbetert, en je een stabielere psychologische functie kan geven.

Meer Dadel producten

Vijgen: Turks Fruit

vijgen

De vijg is een lekkere zoete vrucht die vooral aan het einde van de zomer en in de herfst verkrijgbaar is. Vijgen worden rijp geplukt en zijn daarna nog maar een paar dagen houdbaar. Daarom zie je verse vijgen ook niet vaak bij de fruitafdeling in de supermarkt liggen.

De verse vijg is niet alleen lekker maar ook gezond en bevat weinig calorieën. De gedroogde variant is nog een tikje zoeter dan de verse maar bevat wel meer calorieën.

Meer Vijgen producten

Terug naar Keuzehulp