Yoghurt Ferment BIO

Kenmerken:

Biologisch Yoghurtferment
Probiotisch
Makkelijk Yoghurt Maken
 8,50
3 x 5 gram
03-2019

Direct leverbaar.

Met deze yoghurtfermenten maak je makkelijk zelf tot 15 liter yoghurt die 100% natuurlijk is.

Aan deze yoghurt starter zijn probiotica toegevoegd. Deze probiotica hebben een goede werking in onze darmen en overleven langer in onze darmen dan yoghurtbacteriën.

My.Yo heeft ervoor gekozen om naast de aanwezige yoghurtbacteriën ook probiotica toe te voegen, omdat deze beter in de darm overleven en omdat de maag voor de meeste bacteriën in de yoghurt te zuur is. De probiotica komt van nature in de menselijke darm voor en kunnen daarom beter overleven in ons spijtverteringsstelsel. Probiotica hebben dus een goede invloed op de darmflora en darmwerking.

Om de yoghurt te maken kun je zelf de melk kiezen die je wilt toevoegen, zoals koemelk, geitenmelk, lactosevrije melk en plantaardige melk, zoals soja - of amandelmelk. Hoe vetter de melk, hoe romiger en dikker de yoghurt. Door het zelf maken van de yoghurt blijven de probiotische culturen actiever. Hoe verser de yoghurt, hoe actiever de probiotische culturen.

Extra informatie

Voedingssupplement

Bioticapreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

Je eigen milde yoghurt in 4 stappen maken:

Roer de inhoud van 1 zakje samen met 1 liter melk (op kamertemperatuur) in de witte binnenbak.

Doe de binnenbak dicht.

Giet 750 ml kokend water in de My.Yo maker en zet de binnenbak erin.

Draai de deksel op de yoghurtmaker.

Na 12 tot 14 uur is de yoghurt klaar voor consumptie. Daarna kan de yoghurt tot 10 dagen in de koelkast worden bewaard.

Als je de zelf gemaakte yoghurt opnieuw wilt gebruiken om er nieuwe yoghurt van te maken, doe dat dan binnen de eerste drie dagen. Daarvoor neem je 150 ml van de reeds bereide yoghurt en voeg je 1 liter melk toe.

Maak bijvoorbeeld ook hangop of roomkaas van de yoghurt. Pak een schaal en doe daarop een schone theedoek of kaasdoek. Doe de yoghurt op de doek en laat het een nacht staan. Daardoor trekt het vocht uit de yoghurt en krijg je hangop of roomkaas.

Ingrediënten

Bio-meltodextrine (minstens 98%), streptococcus thermophilus, lactobacillus delbrueckii susp. bulgarcius, LA-5 en BB-12

Voedingswaarde

Voedingswaarde per 100g
Energie  380kcal/1620kJ
Vet  0g
Koolhydraten  95g
Waarvan suiker  2,5g
proteine  <0,01g
Zout  0

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Inhoud

3 x 5 gram

Contactgegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen