MSM poeder 250g

€ 6,95

Beschikbaarheid: Direct leverbaar.

 • Koop 2 voor € 6,75 per stuk. en bespaar 3%
 • Koop 4 voor € 6,50 per stuk. en bespaar 7%

Meer Informatie?

Waarom MSM kopen?

Zwavel behoort, samen met calcium, magnesium, kalium, natrium, en fosfor tot de macromineralen. Ons lichaam heeft deze macromineralen dagelijks in grote hoeveelheden nodig.

Hoe ontstaat MSM?

MSM (methylsulfonylmethaan) is een organische zwavelverbinding die diep in de oceaan ontstaat. En heel klein plantje maakt Dimethylsulfonium zouten aan en stoot deze uit. In de zee wordt dit omgevormd tot DiMethylSulfide (DMS) wat zo aan de zeeoppervlakte komt. Door verdamping komt DMS in de lucht terecht. Boven in onze atmosfeer vermengt dit stofje zich met het uv licht en de ozon en word zo DiMethylSulfOxide.

Bij regenval komt het stofje weer op aarde en wordt opgenomen door de planten. De planten vormen deze stof tot een stabiele verbinding (MSM) en verspreiden het weer over de gehele voedselketen. We vinden daardoor wel kleine hoeveelheden MSM in ons voedsel, maar omdat het een hele vluchtige verbinding is gaat er veel MSM verloren bij de bereiding van ons voedsel. Veel mensen hebben daardoor een tekort aan zwavel in het lichaam.

Vooral naarmate je leeftijd stijgt gaat de hoeveelheid zwavel in je lichaam langzaam achteruit. Veel lichaamsprocessen (zoals bijvoorbeeld de aanmaak van nieuwe cellen) hebben hier op den duur onder te lijden. MSM poeder biedt een ideale manier om tekortkomingen aan zwavel in het lichaam te verhelpen.

MSM tabletten of poeder?

MSM poeder geeft veel meer toepassingsmogelijkheden dan MSM tabletten. Je kan bijvoorbeeld je eigen zwavelbad maken door 100 gram MSM poeder aan het badwater toe te voegen. Ook wordt MSM in poedervorm sneller en beter door het lichaam opgenomen.

Kwaliteit MSM poeder

Purason msm voldoet aan de Europese eisen voor voedselveiligheid.

Om verzekerd te zijn van de kwaliteit laten wij onze producten testen door een onafhankelijk laboratorium. Wij vinden het belangrijk dat je inzicht krijgt in de analyse rapporten (COA's). Daarom kun je bij Purason producten de test resultaten zien onderaan de pagina bij "Analyse rapporten'.

Andere belangrijke informatie is de houdbaarheidsdatum, land van herkomst en mogelijke allergenen, dit kun je vinden onder tabblad 'Extra informatie'

De certificaten en keurmerken van het product beschrijven we onder het kopje 'Certificering'.

Er zijn bij de laboratorium testen geen verontreinigingen aangetoond zoals lood, arsenicum of salmonella bacteriën en ook geen PAK's

Certificering

Dit product is gecertificeerd als Vegan en Kosher.

Zelf MSM capsules maken

Je kunt ook zelf (vegetarische) capsules van maken van poeder. Kijk eens bij onze capsule makers en lege capsules producten pagina.

Productieproces

MSM wordt gemaakt door het natuurlijke proces na te bootsen. Uit de reactie tussen de stofjes DMSO en H2O2 wordt MSM gevormd. Zodra de MSM is gevormd, wordt het gezuiverd en uit het water gescheiden door centrifugatie. Alle onzuiverheden worden uit het MSM gehaald door een kristallisatieproces waardoor er een hoogwaardig pure MSM ontstaat.

De MSM kristallen worden vervolgens gedroogd en nogmaals zorgvuldig gescreend op eventuele onzuiverheden. Het resulterende product is een wit , reukloos kristallijn materiaal dat lijkt op suiker. Dit hoogwaardig pure MSM poeder is zeer goed oplosbaar in water of sap.

Verpakking

Dit product is door een gecertificeerd bedrijf verpakt, luchtdicht gesealed en gelabeld in een handige hersluitbare sta-zak.

Extra informatie

Minimaal houdbaar tot

1 jan. 2021

Gebruiksaanwijzing

MSM lost gemakkelijk op, maar smaakt vrij bitter. Als je niet van bitter houdt, combineer het dan met een zure sap. MSM poeder werkt ook heel goed in combinatie met vitamine C rijke natuurproducten, zoals camu camu. Camu camu is ideaal omdat het een beetje zuurzoete smaak heeft.

De gemiddelde MSM poeder dosering is vanaf een theelepel tot een eetlepel (10 gram) per dag. Het heeft de voorkeur om de dagelijkse dosis MSM in kleine porties over de dag te verdelen. Het is daarbij ook aan te bevelen om het gebruik van MSM rustig op te bouwen. Begin de eerste week bijvoorbeeld met 3 gram per dag en bouw dit verdeeld over twee weken op naar maximaal 10 gram per dag.

MSM voor je eigen zwavelbad

De Romeinen doopten zich al graag onder in een zwavelbad van vulkanische oorsprong. Ook nu gebruiken veel mensen een zwavelbad in een kuuroord. Voeg hiervoor 100 gram MSM poeder toe aan je badwater.

Door ongeveer 100 gram MSM op te lossen in je badwater kun je je eigen zwavelbad maken. Dit uitwendige gebruik van MSM kan ook goed gecombineerd worden met zout en zuiveringszout.

Ingrediënten

Zuiver msm poeder 99,5% en 0,5% silica (SiO2)

Voedingswaarde

Voedingswaarde per dagdosering van 100g
Energie  0kcal
Vet  0g
Verzadigde vetten  0g
Koolhydraten  0g
Waarvan suiker  0g
Voedingsvezel  0g
proteine  0g
Zout  0g

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

250 gram

Land van Herkomst

China

Waarschuwingen

Bewaren bij kamertemperatuur, afgesloten en uit het zonlicht. Buiten bereik van kinderen houden. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen vervanging van gevarieerde voeding.

Het is niet bekend dat MSM de werking van geneesmiddelen beïnvloed. Ook zijn allergieën voor MSM nog niet waargenomen.

Merk

Purason

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl Protonstraat 9a 9743 AL Groningen

Disclaimer

Over je gezondheid

Je wordt aangeraden om medische vragen, klachten of symptomen tijdig voor te leggen aan je (huis)arts of andere professionele zorgverleners teneinde professioneel onderzoek, diagnostiek en mogelijk medische zorg te ontvangen. Als je lichamelijk ziek bent, raadpleeg dan een therapeut of (natuur)arts en volg zijn/haar adviezen.

In gevallen van ziekten, medische klachten, behandelingen of onderzoek, is de verstrekte informatie uitsluitend bedoeld ter ondersteuning en is verstrekt door niet medisch bevoegde medewerkers. Daarnaast raden wij je aan om het tijdig zoeken van professionele zorg nooit uit te stellen of al verkregen medisch advies nooit te veronachtzamen op basis van de door ons verstrekte informatie op onze websites of in onze correspondentie met je (via email of telefonisch).

De supplementeninformatie moet worden gezien als algemene richtlijn die geldt bij niet-ernstige, veelvoorkomende en alledaagse klachten. Het zijn geen geneesmiddelen en geen enkele uiteenzetting op deze website dient te worden opgevat als een claim of een bewering dat deze producten bedoeld zijn om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte. Omdat ook bij minder ernstige klachten complicaties of bijwerkingen kunnen vóórkomen, is het van belang dat bij twijfel en bij aanhoudende of toenemende klachten professionele medische hulp wordt ingeroepen.

Over zwangerschap en borstvoeding

Als bij een product niet expliciet vermeld staat dat het voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven bedoeld is moet je, als je zwanger bent of borstvoeding geeft, eerst een arts of andere deskundige te raadplegen alvorens het product te gebruiken.

Over kinderen

Als bij een product niet expliciet vermeld staat dat het op kinderen gericht is moet je eerst een arts of andere deskundige te raadplegen alvorens het aan een kind te geven.

Over de informatie op deze website

Ondanks dat alle informatie op onze websites en in onze emails met zorg en aandacht zijn samengesteld, is het niet uit te sluiten dat informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Gebruikers van onze informatiebronnen kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de aangeboden informatie. Het gebruiken of toepassen van de informatie is volledig op eigen risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Aansprakelijkheid

Superfoodsonline stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade, die zou kunnen voortvloeien uit eventuele onjuistheden of onvolledigheden. Niets uit deze website mag op enigerlei wijze worden overgenomen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Superfoodsonline.

Contact

Heb je naar aanleiding van het bovenstaande vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Ratings & Reviews

5
2reviews
5 ster
2
4 ster
0
3 ster
0
2 ster
0
1 ster
0
Review toevoegen
Bekijk alle 2 reviews
Klantenrecensies
 • 3 van de 3 mensen vind deze review behulpzaam

  prima

  fantastisch product. msm tabletten helpen mij niet. daarom de poeder. binnen een week weer resultaat voel mij beter. mijn haar gaat weer glanzen prima product. ik doe het samen met maca, diksap, spirulina in de ochtend smoothie. een jaar geleden had ik dit ook ben toen gestopt maar voelde mij niet beterder worden dus toch maar weer opgepakt. en bij superfoodsonline prima service!!

  Door Marlene op

  Notitie
  Was deze review behulpzaam voor jou?
 • 1 van de 1 mensen vind deze review behulpzaam

  Fantastisch product...

  Fantastisch product : wij gebruiken het nu ruim een jaar, 6 gram per dag, verdeeld over 3 'shotjes' en in combinatie met Vit C en Shihalith ( fulvine zuur) en we voelen ons er super bij. Na een zware operatie 3 maanden geleden was iedereen, de artsen en verplegend personeel, verbijsterd over de snelheid waarmee ik terugstuiterde :<)))
  Alleen wat vaker naar de kapper en natuurlijk wekelijks je nagels knippen, he, he, he...
  We gebruiken het ook uitwendig opgelost in een creme en m'n cursisten dachten na een vakantie dat ik m'n gezicht had laten liften :-))
  Goeie zaak ook trouwens....

  Door Ab op

  Notitie
  Was deze review behulpzaam voor jou?
Bekijk alle 2 reviews