Chocolade van Lovechock wordt met de hand gemaakt van de beste biologische cacao uit Ecuador. De cacaobonen in de lovechock chocolade zijn ongebrand en koud gemalen. Zo zit Lovechock super vol met al het gezonde en opbeurende dat cacao ons te bieden heeft.

Lovechock gebruikt RAW chocolade.

Over het algemeen worden de cacaobonen geroosterd en gemalen bij zeer hoge temperaturen voor het maken van chocolade, waardoor veel van de cacao's gunstige eigenschappen worden vernietigd. Lovechock roostert de cacaobonen niet, de bonen worden bij lage temperaturen gemalen (rauwe chocolade) zo blijven veel van de mooie cacao stoffen intact. Cacao bevat veel antioxidanten (flavonoïden) en "liefde chemicaliën".

Lovechock heeft een proces waarin van de cacaoboon tot het eindproduct altijd de temperatuur onder de 49ºC gehouden wordt. Respect voor de natuurlijke ingrediënten en passie voor chocolade verzekeren de hoge kwaliteit van Lovechock.

Soorten Lovechock

Lovechock heeft vier verschillende producten waarin hun heerlijke chocolade centraal staat:

bars, chocolade repen, Mylk chocolade en chocolade rocks.

Lovechock bars zijn bars met een bite. De heerlijke combinatie van grove stukken superfoods, noten en vruchten in raw chocolade dit zorgt voor een heerlijke smaaksensatie.

Lovechock repen zijn een verfijnde en goed afgestemde combinatie van heerlijke pure chocolade met superfoods.

Lovechock rocks zijn noten en vruchten heel gelaten en omhuld in heerlijke raw chocolade.

Lovechock mylk is een heerlijke reep met al het goede van pure chocolade en de smaak van melkchocolade dit dankzij de romige hazelnootcrème.

Superfoods in Lovechock.

Lovechock maakt gebruik van superfoods. Ze bieden een heerlijke en natuurlijke manier om de voedingsstoffen die nodig zijn voor je gezondheid dagelijks te eten. Neem nou Cacao dit is de rijkste natuurlijke bron van magnesium, hennepzaad is de rijkste bron van plantaardig eiwit. En er is geen grotere bron van essentiële omega-2 vetzuren dan chia zaden. De chocolade van Lovechock bevat door toevoeging van superfoods niet alleen de voordelen van raw chocolade maar ook de voordelen van superfoods door hun vitamines, mineralen, antioxidanten en aminozuren.

Dit zijn de superfoods die Lovechock gebruikt:

Cacao.

Cacao is een van de grootste natuurlijke bron van magnesium.

Vanille Bourbon.

Vanille (Vanilla Planifolia) is de enige fruitsoort die voortkomt uit de meer dan 35.000 soorten orchideeën die de aarde rijk is. Orchideeën zijn de grootste plantenfamilie die bloemen geven. Het zijn ‘breatharian’ planten die alleen kunnen overleven op lucht en vocht. De vanilleplant heeft unieke groeikarakteristieken. Rijpe ranken dragen trompetachtige bloemen die maar één dag open gaan en dan op een natuurlijke manier worden bestoven door de melipona bij of de kolibrie. Geen wonder dat vanille toch erg speciaal is.

Kaneel.

Er bestaan vier variaties kaneel, waarvan Ceylon en Kassia het populairst zijn. Ceylon kaneel wordt soms ‘echte kaneel’ genoemd. Het is duurder en heeft een zoetere smaak. De stokjes zijn zachter en kunnen worden gemalen in een koffiemolen. De Kassia variant is kruidiger van smaak. Voor Lovechock repen is er gekozen voor een mix van Ceylon en Kassia.

lucuma.

Lucuma is rijk aan vezels, vitaminen en mineralen en bevat niacine(B3), beta-caroteen en ijzer. Doordat het ook laag-glycemisch is, is lucuma geschikt voor diabetici.

Maca.

Maca is extreem rijk aan voedingsstoffen. Het bevat met name erg veel aminozuren, waaronder lysine en arginine. Ook bevat maca een ruime hoeveelheid calcium, magnesium en kalium, met daarnaast ijzer, silicium en sporen van jodium, mangaan, zink, koper en natrium, B1 (thiamine), B2 (riboflavine) en C (ascorbinezuur). Een hele mooie aanvulling op raw chocolade.

Goji bessen.

Gojibessen bevatten 19 aminozuren (zijn dus een complete proteïnebron) ook bevatten ze 6 essentiële vetzuren, 21 spoorelementen zoals bijv. zink, ijzer en koper en polysachariden dat zijn lange keten suikers. Ook bevatten deze besjes heel veel antioxidanten en last but not least het Human Growth Hormone.

Incabessen.

De incabes mag zichzelf een superfruit noemen, want ze zitten vol met goede stoffen. De Incabes bevat onder andere veel antioxidanten, fosfor, vitamine A, B1, B2, B6, B12 en C. Daarnaast zijn ze voor een fruitsoort ook erg rijk aan eiwitten (16%) en dus goed voor vegetariërs. Ook bevatten ze veel pectine, wat bevorderend voor de spijsvertering is, en ze laag in suikers (8%) en dus goed voor de bloedsuikerspiegel.

Moerbei.

Moerbeien zijn een goede bron van vitamine A, B, K en E, kalium, mangaan en magnesium. Daarnaast zijn ze een hele goede bron van vitamine C (36,4 mcg per 100 gram, dat komt overeen met 61 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).

Hennepzaad

Hennep Zaadjes bevatten maar liefst 30 % olie, waarvan 75-80 % meervoudig onverzadigde vetzuren, daarmee heel erg gezond vergeleken met de meeste andere plantaardige oliën.Hennepzaad bevat aan essentiële vetzuren omega 3 en omega 6. Omega 3 is vooral erg goed voor de huid en hersenen..

Quinoa.

Quinoa is een grote bron van vezels, calcium en vitamine B. Eén kop gekookte quinoa bevat 30 milligram aan calcium. Quinoa bevat daarnaast ook veel kalium, magnesium en zink. Eén kop gekookte quinoa bevat 15% van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) aan ijzer.

Reishi.

Reishi bevat Polysachariden (lange keten suikers). De werkzame polysachariden in Reishi worden beta-glucanen genoemd.

Kokos Bloesem nectar.

Lovechock wordt gezoet met de gedroogde nectar van Javanese kokospalm bloesem. De nectar wordt eerst verdikt en vervolgens gedroogd tot een poeder.

Kokosbloesem nectar is rijk aan mineralen en antioxidanten. Het heeft een zeer hoge ORAC waarde. (ORAC is een schaal die antioxidanten meet.) Deze natuurlijke suiker heeft ook een lage GI-waarde (lage glycemische index), wat betekent dat het, in tegenstelling tot andere (geraffineerde) suikers, geen scherpe veranderingen in het bloedsuikerspiegel of de zogenaamde 'suikerduik' veroorzaakt.

De Food and Agriculture Organization (FAO) heeft verklaard dat kokosbloesemnectar de duurzaamste suiker is. De kokosbloesem nectar-leverancier van Lovechock werkt samen met Fair World, die alle fasen van het bedrijfsproces volgen volgens eerlijke handelsprincipes. Dit betekent dat ongeveer 2.000 Javaanse families betrokken zijn bij de teelt van kokosbloesemnectar. De nectar is perfect voor Lovechock. Lovechock is de eerste chocoladeproducent in Nederland om kokosbloesem nectar gebruikt als zoetstof. Een feit waar Lovechock erg trots op is.

Milieuvriendelijke verpakking.

Lovechock streeft ernaar om 100% ecologisch te zijn in hun keuze van verpakking. Daarvoor gebruiken ze de opnieuw verzegelbare PEFC wrapper. Het karton is gemaakt van bomen in duurzame gekweekte bossen waar de sociaal-culturele waarden van de gemeenschap worden gerespecteerd. De binnenkant van de nieuwe kartonverpakking is afgedrukt met organische inkt, en kan in de oude papiercontainer weggegooid worden voor recycling.

Verpakt in 'FOIL 4 SOIL'

Lovechock is een van de eerste chocoladerepen met composteerbare folie. Deze cellulose folie is gemaakt van houtpulp, die afkomstig is uit bomen in duurzame bebouwde bossen (PEFC en FSC). Ze zijn er trots op te kunnen zeggen dat je de folie gewoon in de organische afvalbak kunt gooien!