Cressana

Cressana® liet in 1983 een oude waterkerskwekerij in Zwalm herleven. Miriam Coessens was al overtuigd van de kwaliteiten van cresson toen zij en haar man Karel van de Velde als bij toeval de vervallen cressonkwekerij ontdekten in het brongebied van de Zwalmstreek.

17 jaar lang leverde Cressana® biowaterkers aan de versmarkten. Een persoonlijke interesse voor gezondheid en voeding, bracht Cressana® ertoe een deel van de waterkers te reserveren voor sap. Dit geconcentreerde waterkerssap bleek heel heilzaam te werken. Snel kwam de vraag van familie, vrienden en buren naar het cressonsap van Cressana®. Het sap invriezen gaf het probleem dat de koudeketen moest gegarandeerd blijven. Vriesdrogen bleek de oplossing.

Cressana: Kwaliteit


Het gevriesdroogde waterkersconcentraat is nu de basis van het biogamma van Cressana®. De vraag naar de waterkersproducten van Cressana® bleef stijgen, de productie en het bedrijf groeiden mee. Nadat op 3 januari 2006 een brand de volledige productie-eenheid vernield had, bouwde Cressana® een volledig nieuwe infrastructuur en tegelijk een heel open bedrijf dat perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving.

Vandaag is Cressana® een modern en professioneel familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt en de verwerking van biologische waterkers tot hoogwaardige voedingssuppletie.

cressana kwaliteit
cressana productie

Productie


Om de inhoudsstoffen van waterkers zo goed mogelijk te bewaren ontwikkelde Cressana® een vriesdroogtechniek onder lage temperatuur. Tijdens dit procedé wordt de koudeketen die de versheid en houdbaarheid van de waterkers garandeert nooit onderbroken.

Waterkers bevat tal van temperatuurgevoelige bestanddelen (waaronder PEITC, myrosinase, chlorofyl) die met de unieke productiemethode van Cressana® optimaal bewaard blijven. Vooral PEITC en myrosinase zijn uiterst gevoelig voor afbraak.

Bij onzorgvuldige behandeling van waterkers worden deze actieve stoffen vernietigd. Daarom zijn droogtechnieken waar warme lucht bij komt kijken (lucht drogen, tunneldrogen, sproeidrogen) eigenlijk niet geschikt voor dergelijk gezondheidsproduct.

Wat maakt Cressana anders?


In tegenstelling tot de meeste andere voedingssupplementen is de inhoud van de capsules bij alle Cressana producten 100% puur zonder enige toevoeging. Geen vulmiddel, bewaarstoffen, antiklontermiddelen, kleurstoffen of andere additieven.

Het gebruik van zuivere natuurlijke grondstof is een prioriteit voor een optimale kwaliteit en opneembaarheid (biodisponibiliteit). De capsules worden vervaardigd uit GGO-vrije maïscellulose.

Gevriesdroogd waterkersconcentraat is van superieure kwaliteit. Het ene waterkerspoeder is het andere niet. Sommige poeders zijn hooguit geschikt voor de productie van instant soep - alias de smaakmakers, maar er zijn er ook die uw gezondheid een duwtje in de rug geven - de onvervalste functionele voeding. Het gevriesdroogde waterkersconcentraat van Cressana® hoort thuis in het rijtje van fysiologisch werkzame voedingssupplementen.

wat maakt healthy origins uniek

✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline