Lovechock Bar Almond & Fig

Kenmerken:

 • Biologisch
 • Raw
 • 40 gram
 2,95
40 gram
09-2018
 •  2,90
  3 stuks
  2% korting
 •  2,85
  4 stuks
  4% korting
 •  2,80
  5 stuks
  6% korting

Direct leverbaar!

De Lovechock reep amandel & vijg is een rauwe chocoladereep met noten en zoete vruchten.

Lovechock vindt kwaliteit, respect voor natuurlijke ingrediënten en passie voor chocolade belangrijk.

Lovechock gebruikt RAW chocolade.

Bij normale chocoladeproductie worden de cacaobonen geroosterd en gemalen bij zeer hoge temperaturen, waardoor veel van de cacao's gunstige eigenschappen worden vernietigd. De chocolade van Lovechock is anders. De cacaobonen worden niet geroosterd en koud gemalen (rauwe chocolade), zo blijven veel van de mooie cacao stoffen intact. Bij het proces wordt de temperatuur onder de 49ºC gehouden.

Cacao bevat veel antioxidanten (flavonoïden) en "liefde chemicaliën".

Superfoods in Lovechock.

Lovechock maakt gebruik van superfoods. Cacao is bijvoorbeeld de rijkste natuurlijke bron van magnesium. Amandelen toevoegen aan je dieet is goed voor je cholesterolspiegel. Ook zijn amandelen goed voor het verbeteren van je weerstand en voor hart en bloedvaten. Vijgen zijn rijk aan aminozuren. Deze zuren zorgen voor een verhoging van het libido en seksuele uithoudingsvermogen.

Kokosbloesemnectar.

Lovechock wordt gezoet met de gedroogde nectar van Javanese kokospalm bloesem. De nectar wordt eerst verdikt en vervolgens gedroogd tot een poeder.

Kokosbloesemnectar is rijk aan mineralen en antioxidanten. Het heeft een zeer hoge ORAC waarde (ORAC is een schaal die antioxidanten meet). Deze natuurlijke suiker heeft ook een lage GI-waarde (lage glycemische index), wat betekent dat het, in tegenstelling tot andere (geraffineerde) suikers, geen scherpe veranderingen in de bloedsuikerspiegel of de zogenaamde 'suikerduik' veroorzaakt.

De Food and Agriculture Organization (FAO) heeft verklaard dat kokosbloesemnectar de duurzaamste suiker is. De kokosbloesemnectar-leverancier van Lovechock werkt samen met Fair World, die alle fasen van het bedrijfsproces volgen volgens eerlijke handelsprincipes. Dit betekent dat ongeveer 2.000 Javaanse families betrokken zijn bij de teelt van kokosbloesemnectar. De nectar is perfect voor Lovechock. Lovechock is de eerste chocoladeproducent in Nederland die kokosbloesem nectar gebruikt als zoetstof.

Milieuvriendelijke verpakking.

Lovechock streeft ernaar om 100% ecologisch te zijn in hun keuze van verpakking. Daarvoor gebruiken ze de opnieuw verzegelbare PEFC wrapper. Het karton is gemaakt van bomen in duurzame gekweekte bossen waar de sociaal-culturele waarden van de gemeenschap worden gerespecteerd. De binnenkant van de nieuwe kartonverpakking is afgedrukt met organische inkt, en kan in de oude papiercontainer weggegooid worden voor recycling.

Verpakt in 'FOIL 4 SOIL'

Lovechock is een van de eerste chocoladerepen met composteerbare folie. Deze cellulose folie is gemaakt van houtpulp, die afkomstig is uit bomen in duurzame bebouwde bossen (PEFC en FSC). De folie kun je dus gewoon in de organische afvalbak gooien!

Extra informatie

Gebruiksaanwijzing

Koel en droog bewaren tussen 12 en 17 graden Celsius

Ingrediënten

cacaomassa*, cacaoboter*, gedroogde kokosbloesemnectar*, gedroogde vijgen* (12%), AMANDELEN* (11%), rozijnen*, lucumapoeder*, macapoeder*, anijszaad*, Bourbonvanille*, kaneelpoeder*, zeezout.

Chocoladedeel bevat: ten minste 80% cacaobestanddelen.

*Van biologische oorsprong.

Voedingswaarde

Energie 585 kcal (2454kJ)
Vet 46.1 gram
Vet verzadigd 22.2 gram
Koolhydraten 36.5 gram
Suikers 17.8 gram
Eiwit 6.6 gram
Zout 0.1 gram

Allergenen Informatie

  Receptuurvrij = kan sporen bevatten.
Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Noten Aanwezig
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

Biologisch

Ja

Raw

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

40 gram

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen