Alles over Waterkers

Waterkers is één van nieuwste superfood supplementen uit de crucifere groenten. Op deze pagina vind je alles over de Waterkers, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Waterkers is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Waterkers?

Waterkers bevat zwavelrijke inhoudsstoffen die glucosinolaten worden genoemd. Het zijn voorloperstoffen waaruit de isothiocyanaten worden aangemaakt. Isothiocyanaten zijn de heilzame bestanddelen die onze cellen en weefsels gezond helpen houden. Ze zijn verantwoordelijk voor de typische scherpe smaak van waterkers. Eén van de belangrijkste isothiocyanaten die waterkers aanlevert, is PEITC.

Daarnaast bevat het sulforafaan. Sulforafaan is geïdentificeerd in 1992 door onderzoekers van de John Hopkins Universitity School of Medicine en wordt gezien als de belangrijkste factor achter de eigenschappen van crucifere groenten.

wat is waterkers?

Hoe werkt PEITC?

De omzetting van glucosinolaten naar het gezondheidsbevorderende PEITC (phenethyl isothiocyanate) gebeurt door het enzym myrosinase en voor een klein gedeelte door onze darmflora. Myrosinase is een enzym uit de waterkersblaadjes dat bij het fijnhakken of kauwen van de rauwe groente in contact komt met de glucosinolaten en de omzetting meteen uitvoert.

Waterkers bevat daarnaast ook een mooie dosering vitamine K.

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 3 x 300 mg per dag waterkers

Bij specifieke ondersteuning > 3 x per dag 600 mg waterkers

De gebruikelijke dosis waterkers is 900 tot 1200 milligram per dag.

Wanneer kan je het beste waterkers innemen? Neem het in de ochtend, vlak vooraf aan het ontbijt of lunch.

dosering en gebruik

Sulforafaan: één van de gezondste stoffen in de natuur

Groenten uit de kruisbloemenfamilie (Brassica) bevatten glucosinolaten. Deze glucosinolaten komen vrij bij kneuzing. Planten maken glucosinolaten aan om zichzelf te beschermen tegen schimmels, microben en insecten. Wanneer insecten zich tegoed doen aan een plant van de Brassica krijgen zij door deze glucosinolaten buikpijn, waardoor ze stoppen met eten. Het is een soort natuurlijke insecticide. De glucosinolaat die rijkelijk in waterkers, broccoli, bloemkool en mosterdzaad voorkomt is glucorafanine.

Belangrijk enzym: Myrosinase

Glucorafanine kan door het enzym myrosinase worden omgezet in sulforafaan. Enzymen zijn opgebouwd uit aminozuren en meerdere aminozuren tezamen noemen we eiwitten. Eiwitten worden afgebroken door hitte. Dus wanneer waterkers verhit is geweest, wordt er geen sulforafaan aangemaakt omdat de myrosinase dan is afgebroken.

Cressana: Biologische waterkers supplementen

De beste waterkers supplementen worden gemaakt door Cressana. Cressana® is een modern en professioneel familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt en de verwerking van biologische waterkers tot hoogwaardige voedingssuppletie. Ze gebruiken geen hulpstoffen en hebben een uniek effectief biologische productiemethodiek.

Waarom Cressana?

  • 100% puur en biologisch gecertificeerd
  • Plantaardige capsules zonder toegevoegde hulpstoffen
  • Gevriesdroogt en effectief
  • Optimale kwaliteit en opneembaarheid
wat is Cressana?

Meest gestelde vragen over Waterkers:

Waterkers is veilig, indien oraal en op de juiste manier gebruikt. Waterkers is veilig gebruikt in klinisch onderzoek gedurende lange periodes zonder pauzes.

Oraal wordt Waterkers goed verdragen. Sommige mensen kunnen lichte darmklachten of winderigheid ervaren. Deze bijwerkingen treden vaker op bij te hoge doseringen.

Het is vrij moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van waterkers, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om waterkers te verwerken.

Veel mensen gebruiken waterkers langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende waterkers productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Waterkers is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van waterkers voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag waterkers te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline