Alles over Kolanoot

De kolanoot is het zaad van de vrucht van de kolaboom (Cola acuminata). Op deze pagina vind je alles over de Kolanoot, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Kolanoot is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Kolanoot?

De kolanoot is het zaad van de vrucht van de kolaboom (Cola acuminata). Deze boom komt oorspronkelijk uit West-Afrika, maar groeit tegenwoordig ook in Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. De bomen zijn groenblijvend, hebben een glanzend blad en kunnen een hoogte van wel 25 meter bereiken. Ze produceren een stervormige vrucht en elke vrucht bevat tussen de twee tot vijf kolanoten.

wat is Kolanoot?
wat doet Kolanoot?

Hoe werkt Kolanoot?

Kolanoten hebben een bittere smaak als ze vers worden gekauwd. Als ze worden gedroogd, wordt de smaak milder en schijnen ze naar nootmuskaat te ruiken. De kolanoot is al eeuwenlang ingeburgerd in de West-Afrikaanse cultuur en wordt door de inheemse bevolking gewaardeerd vanwege de opwekkende eigenschappen, maar ook om hongergevoel tegen te gaan.

Het is een oud cultureel gebruik om dagelijks op de noten te kauwen voor een dosis cafeïne. Elke noot bevat meer cafeïne dan twee grote koppen Nederlandse koffie.

De toepassingen, voordelen en werking van Kolanoot:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Kolanoot worden geadviseerd in een dosering variërend van 500-1500 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Neem kolanoot niet te laat in de middag omdat u dan misschien niet zou kunnen slapen. Bevat cafeïne. Niet aanbevolen voor kinderen en zwangere vrouwen.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline