Alles over Hop

Hop, bekend van bier, ondersteunt de nachtrust en is daarom een veelgebruikt slaapmutsje. Op deze pagina vind je alles over de Hop, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Hop is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Hop?

Hop wordt gemaakt van de Humulus lupulus. Hop staat van oudsher bekend om zijn kalmerende werking. Het wordt onder meer gebruikt voor de nachtrust. Het extract wordt uit de kenmerkende vruchtkegels (hopbellen) van de plant gehaald.

Hop behoort tot de hennepachtigen. Het is een winterharde slingerplant. De botanische naam Lupulus zou afkomstig zijn van het Latijnse lupus (wolf). Dit komt omdat de plant om en over andere planten heen groeit en dus ‘moordt als een wolf’. Reeds bij de oude Babyloniërs en Egyptenaren werd hop als geurende plant voor de productie van bier gebruikt.

wat is Hop?
wat doet Hop?

Hoe werkt Hop?

Hop ondersteunt de nachtrust en is daarom een veelgebruikt slaapmutsje. Ook kan het worden gebruikt bij overgangsverschijnselen en helpt het bij een normale en regelmatige menstruatie. Daarnaast is het goed voor de cholesterolspiegel en ondersteunt het de spijsvertering.

Hop bevat onder meer polyfenolen met fyto-oestrogene eigenschappen. Daarnaast bevat het flavonoïden, alsmede kaliumzouten, vitamines uit het B-complex en aminozuren.

De toepassingen, voordelen en werking van Hop:

✔  Ondersteunt de nachtrust*

✔  Bij overgangsverschijnselen*

✔  Ondersteunt een normale menstruatie*

✔  Helpt de spijsvertering*

✔  Goed voor de cholesterolspiegel*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Hop worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-800 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Niet gebruiken tijdens zwangerschap of een depressie.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline