Mullein (Koningskaars)

Alles over Mullein (Koningskaars) bij Superfoodsonline

Mullein is een van de meest gebruikte Europese kruiden voor het stimuleren van het immuunsysteem. Op deze pagina vind je alles over Mullein, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Mullein poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Mullein?

Mullein, of de Nederlandse vertaling 'Koningskaars" (Verbascum thapsus) is een hoge geelbloemige plant die bekend staat om zijn fluwelen bladeren. Hij komt het meest voor op open onbewerkt land, langs de weg en in de duinen. De plant heeft veel namen o.a. stalkaars, keizerskaars, toorts. Namen die wisselend gebruikt worden voor verschillende leden van de toortsfamilie. Van oudsher wordt de koningskaars al gebruikt als thee maar soms ook als wierook.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Ondersteunt de natuurlijke afweer*
  • Heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen*
  • Is goed voor de keel*
  • Is goed voor de gewrichten*

Wat is de werking van Mullein en waar is Mullein goed voor? In de geelbloemige koninskaars zitten verschillende slijmstoffen en iridoïden. Ook zitten er saponinen en flavonoïden in. In mindere mate bevat de plant fenolzuren, glycosidische gele kleurstoffen, fenolpropaanglycoside-esters, betacaroteen, vitamine C, tanninen, lignaanglycosiden, koolhydraten, bitterstoffen, etherische olie, sterolen en vrije vetzuren.

Mullein is heel goed als thee te gebruiken voor de luchtwegen en de keel, maar heeft tegelijkertijd een gezonde invloed op de weerstand*. Een erg goed kruid om in de herst en wintermaanden te gebruiken.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Mullein? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Wil je advies over Mullein?

Heb je vragen over Mullein? Wil je weten hoe jij Mullein het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Mullein:

Is Mullein veilig?

Mullein is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Mullein en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Mullein bijwerkingen en nadelen?

Mullein is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Mullein schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Mullein, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Mullein te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Mullein?

Veel mensen gebruiken Mullein langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Mullein productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Mullein anders dan de Mullein van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Mullein te koop?" Wij leveren enkel de beste Mullein waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Mullein te voelen?

Mullein is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Mullein voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Mullein te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline