Horny Goat Weed

Biologische Horny Goat Weed (Icariine) voor Libido bij Superfoodsonline | Chinese Kruiden

Horny Goat Weed (Epimedium) wordt "Yin Yang Huo" in het Chinees genoemd. In China wordt dit kruid gebruikt voor krachtige ondersteuning van het libido en de sexuele functie. De legende is dat geitenherders zagen dat geiten opgewonden werden na het eten van het kruid, vandaar de naam.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Is goed voor het libido*

Wat is de werking van Horny Goat Weed en waar is dit kruid goed voor? Goat Weed wordt vaak ingezet als natuurlijk alternatief voor reguliere medicijnen voor impotentie vanwege de werkzame stof Icariine. Icariine (icariin) is een actieve flavonoide uit de Epimedium familie. Extracten bevatten een hoog gestandaardiseerd gehalte aan Icariine, dat verantwoordelijk is voor de effecten van Horny Goat Weed.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Horny Goat Weed een bijzonder gezond kruid is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Horny Goat Weed? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Terug naar Keuzehulp