Astragalus

Alles over Astragalus (Huang Qi) bij Superfoodsonline

Astragalus is een populair chinees kruid voor het ondersteunen van het immuunsysteem. Op deze pagina vind je alles over Astragalus, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Astragalus poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Astragalus?

Astragalus is een plant die oorspronkelijk komt uit de Chinese geneeskunde maar inmiddels ook veel door westerse fytotherapeuten wordt toegepast. Astragalus (ook wel hokjespeul genoemd) staat in China bekend als zoet en licht verwarmend kruid. Het is een adaptogeen, wat betekent dat kan het je lichaam kan ondersteunen om zich te beschermen. Astragalus wordt in de Chinese geneeskunde veel gebruikt in kruidenmengsels samen met Cordyceps, Ginseng, Dong Quai en Ashwagandha.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Ondersteunt het immuunsysteem*
  • Draagt bij aan een normale stress-respons*
  • Is goed tegen vermoeidheid*

Wat is de werking van Astragalus en waar is Astragalus goed voor? De werkzame bestanddelen zijn triterpenoide saponine glycosiden zoals astragalosiden, isoastragalosiden en astramembraninen en tevens flavonoiden zoals isoflavonen, mononetine, hydroxyformononetine, kumatakenine, en isoliquiritigenine. Astragalus propinquus (ook wel genoemd Astragalus membranaceus, hokjespeul) wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde met Chinese naam "Huang Qi" . Astragalus is een adaptogeen, wat betekent dat kan het je lichaam kan ondersteunen bij stress*. Daarnaast gebruikt met Astragalus om het immuunsysteem* te stimuleren en de natuurlijke processen van het afweer te ondersteunen*.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Astragalus? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Astragalus Thee

Astragalus root gesneden kan gebruikt worden als een kruidenthee. Neem en eetlepel Astragalus wortel (ongeveer 3-5 gram) en doe dit in een grote kop met heet water. Laat ongeveer 5 minuten trekken. Neem deze thee 1 tot 3 keer op een dag. De smaak is een beetje aards en bitter, je kunt er eventueel wat citroen of honing aan toevoegen.

Wil je advies over Astragalus?

Heb je vragen over Astragalus? Wil je weten hoe jij Astragalus het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Astragalus:

Is Astragalus veilig?

Astragalus is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Astragalus en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Astragalus bijwerkingen en nadelen?

Astragalus is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Astralagus kun je beter niet nemen als je een auto-immuun ziekte hebt of medicijnen inneemt die werken op het immuun systeem, zoals cyclophosphamide. Ook is aangetoond dat astralagus de afbraak van Lithium in je lichaam verhinderd, neem dit kruid dus niet als je lithium slikt. Ook kan het de bloedsuiker en bloeddruk beïnvloeden.

Is te veel Astragalus schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Astragalus, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Astragalus te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Astragalus?

Veel mensen gebruiken Astragalus langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Astragalus productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Astragalus anders dan de Astragalus van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Astragalus te koop?" Wij leveren enkel de beste Astragalus waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Astragalus te voelen?

Astragalus is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Astragalus voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Astragalus te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.