Chinese kruiden

Biologische Chinese Kruiden bij Superfoodsonline

Chinese kruiden: Denken vanuit de plant

Chinese kruidengeneeskunde gaat uit van de eigenschappen van de plant. Deze eigenschappen kunnen een belangrijke werking hebben voor de ondersteuning van het lichaam. De Chinese kruiden worden ingezet om het lichaam in balans te brengen. In de oudheid werden deze kruiden al gebruikt, zowel als geneesmiddel bij bestaande klachten als preventief.

Chinese kruiden vormen een belangrijk onderdeel van de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde). Chinese kruiden worden ingezet om te genezen en de gezondheid te ondersteunen, en preventief om gezondheidsklachten te voorkomen. De Chinese geneeskunde bestaat uit enkele kruiden en kruidenformules die ingenomen worden als granulaat, in capsules of tabletvorm.

Een Chinese kruidenformule bestaat gemiddeld uit meerdere ingredienten. De werkzame bestanddelen zitten meestal in een deel van de plant, zoals: de bloem, de wortel, de schors, de bladeren of de stengel. Vergeleken met de westerse kruidengeneeskunde, waar over het algemeen met slechts één enkel kruid behandeld wordt, is de Chinese kruidengeneeskunde een verfijnd en ingenieus systeem.

Yin & Yang: Chinese Kruiden en Voeding

Binnen de Traditioneel Chinese Geneeskunde is voedsel niet alleen belangrijk als bron van voedingstoffen, het is tevens ook het medicijn om klachten en symptomen te bestrijden. TCM therapeuten vragen altijd naar voedingsgewoontes en geven voedingsadviezen. Voedingsmiddelen hebben volgens TCM invloed op je energie. Alle voedingsmiddelen worden ingedeeld yin of yang en de bedoeling is dat die twee in balans blijven. Net als bij de Ayurvedische geneeskunde geldt voor TCM dat ieder mens een geheel unieke manier heeft om voedsel te verwerken. Vaak zijn voedingsadviezen dan ook een individueel advies.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline