Alles over Punarnava

Punarnava is een soort Indiase ginseng en wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Punarnava, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Punarnava is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Punarnava?

Punarnava (Boerhaavia diffusa) is een kruipende wijnstok met groenbruine stengels en bladeren. De bladeren zijn hartvormig, behaard en lang met een duidelijke rode streep op de stengel. Het wordt gevonden in heel India, Sri Lanka, Zuidoost-Azië en Afrika. Punarnava heeft veel namen in verschillende talen zoals Punarnava (Hindi), Punarjiva (Sanskriet), Punarmoolah.

Punarnava is een soort Indiase ginseng en wordt ingezet in de Ayurvedische geneeskunde.

wat is Punarnava?
wat doet Punarnava?

Hoe werkt Punarnava?

In het Sanskriet betekent Punarnava letterlijk 'vernieuwen'. In de Ayurvedische leer wordt het kruid namelijk 'vernieuwende' eigenschappen toebedeeld. Op de dosha's van een persoon heeft Punarnava een verlagende werking op Vata, pitta en Kapha (tridosha).

De actieve alkaloïden in de Punarnava plant zijn Boeravinonen A, B en C.

De toepassingen, voordelen en werking van Punarnava:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Punarnava worden geadviseerd in een dosering variërend van 250-500 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Bij te hoge doseringen kan punarnava bijwerkingen hebben zoals misselijkheid.

acerola recept
placeholder

Kan jij ons een handje helpen?

We zijn op dit moment hard bezig met het zoeken naar een nieuw product in deze categorie. Zodra we eentje hebben gevonden die door onze strenge selectie komt zullen we het meteen toevoegen.

Misschien ken jij een product dat je graag toegevoegd zou willen zien? Dan stellen we het uiteraard enorm op prijs als je ons dat laat weten. Dat kan je doen door ons een mailtje te sturen! Mocht het interessant en mogelijk voor ons zijn dan belonen we je graag voor de gouden tip.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline