Alles over Nagkesar (Mesua ferrea)

De Nagkesar (Cyperus rotundus) plant is een meerjarige, kruidachtige plant die inheems is in India en Sri Lanka. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Nagkesar, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Nagkesar is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Nagkesar (Mesua ferrea)?

Nagkesar (Mesua ferrea) is een boom die behoort tot de familie Lythraceae. De botanische naam van de boom is Mesua Ferrea. Het is bekend onder vele andere namen zoals Yellow Mesua, Singapore Bael (Bengaals), Gulmohur en Indian Bael.

Het is een inheemse plant uit India en Sri Lanka. Nagkesar wordt al eeuwenlang gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. De plant produceert eetbaar fruit dat wordt gebruikt in de Indiase keuken.

wat is Nagkesar?
wat doet Nagkesar?

Hoe werkt Nagkesar?

In India is het de officiële staatsboom van Haryana. Het staat bekend om zijn gezonde en actieve alkaloïden, namelijk mesuasine, mesuamine en mesueïne. Van de verse bladeren wordt thee gemaakt. De gezonde alkaloïden in Nagkesar zijn tannines en vitamines zoals vitamine A en C.

De toepassingen, voordelen en werking van Nagkesar:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Nagkesar worden geadviseerd in een dosering variërend van 250-500 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Bij te hoge doseringen kan nagkesar bijwerkingen hebben zoals misselijkheid.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline