Mucuna Pruriens

Biologische Mucuna Pruriens bij Superfoodsonline | Ayurveda

Wat is Mucuna?

Mucuna Pruriens is een tropische peulvrucht dat gevonden wordt in Afrika, India en het Carribisch gebied. De zaden zijn één van de belangrijkste kruiden in de Ayurveda. Er is een lange geschiedenis van gebruik in India, vooral voor de libido* ondersteunende effecten. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de mannelijke hormonen*.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Natuurlijke bron van L-Dopa

Mucuna is een natuurlijke bron van Levodopa (L-Dopa). L-Dopa is de voorloper van de neurotransmitter Dopamine in onze hersenen. Het innemen van Mucuna wordt dan in veel wetenschappelijke onderzoeken in verband gebracht met een verhoogd dopamine gehalte in de hersenen en kan gebruikt worden om dopamine te verhogen.

Daarnaast is Mucuna een goede bron van het actieve co-enzym Q10, glutathion, inositol, NADH (gereduceerd nicotinamide adenine dinucleotide), trypsine en polyfenolen.

Mucuna poeder of extract kopen

Bij Superfoodsonline kan je zowel mucuna poeder kopen als mucuna extract. Onze mucuna supplementen zijn er ook biologisch gecertificeerd.

Is Mucuna veilig?

Mucuna is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Mucuna en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Mucuna bijwerkingen en nadelen?

Mucuna is zeer veilig. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Gebruik van mucuna is niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en borstvoeding, aangezien dopamine de afgifte remt van het hypofysehormoon prolactine. Mucuna wordt meestal goed verdragen. In een enkel geval kan het hoofdhaar wat donkerder gaan kleuren.

Wat zijn de ervaringen met Mucuna?

Veel mensen gebruiken Mucuna langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Mucuna productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Mucuna anders dan de Mucuna van de de tuinen en de kruidvat?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Mucuna te koop?" Wij leveren enkel de beste Mucuna waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Mucuna te voelen?

Mucuna is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Mucuna voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Mucuna te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.