Mucuna Pruriens

Biologische Mucuna Pruriens bij Superfoodsonline | Ayurveda

Wat is Mucuna?

Mucuna Pruriens is een tropische peulvrucht dat gevonden wordt in Afrika, India en het Carribisch gebied. De zaden zijn één van de belangrijkste kruiden in de Ayurveda. Er is een lange geschiedenis van gebruik in India, vooral voor de libido ondersteunende effecten. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de mannelijke hormonen.

Natuurlijke bron van L-Dopa

Mucuna is een natuurlijke bron van Levodopa (L-Dopa). L-Dopa is de voorloper van de neurotransmitter Dopamine in onze hersenen. Het innemen van Mucuna wordt dan in veel wetenschappelijke onderzoeken in verband gebracht met een verhoogd dopamine gehalte in de hersenen en kan gebruikt worden om dopamine te verhogen.

Daarnaast is Mucuna een goede bron van het actieve co-enzym Q10, glutathion, inositol, NADH (gereduceerd nicotinamide adenine dinucleotide), trypsine en polyfenolen.

Is Mucuna veilig en heeft het bijwerkingen?

Mucuna is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Mucuna Pruriens en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Gebruik van mucuna is niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en borstvoeding, aangezien dopamine de afgifte remt van het hypofysehormoon prolactine. Mucuna wordt meestal goed verdragen. In een enkel geval treden maagdarmklachten op of kan het hoofdhaar donkerder kleuren.

Mucuna is ongeschikt voor mensen met schizofrenie of (een verhoogde gevoeligheid voor) psychose, en allergie of overgevoeligheid voor planten van de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae, Fabaceae).

Kies ik voor een Mucuna poeder of Mucuna extract?

Voor langdurig en dagelijks gebruik, dat bij Mucuna aanbevolen is, kies je voor een goede Mucuna Poeder. Wil je snel en sterk resultaat en het korter gebruiken, kies dan voor een extract.

Hebben jullie positieve ervaringen met Mucuna?

Veel mensen gebruiken Mucuna langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Mucuna productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!