Alles over Kutaj

Kutaj is een plant afkomstig uit India. De stengel, bladeren en bloemen worden gebruikt om medicijnen te maken. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Kutaj, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Kutaj is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Kutaj?

Kutaj is een Indiase plant, en de stengel, bladeren en bloemen worden gebruikt om medicijnen te maken. Het wordt voor veel medicinale doeleinden gebruikt en wordt vaak als thee toegediend.

Kutaj (Holarrhena) is een geneeskrachtige plant die wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Kutaj wordt gevonden in de Himalaya-regio, voornamelijk in Noord India en Nepal.

wat is Kutaj?
wat doet Kutaj?

Hoe werkt Kutaj?

Alkaloïden zijn stikstofhoudende chemische verbindingen. Deze verbindingen spelen een belangrijke rol in de plantenfysiologie en zijn gebruikt om de plant te beschermen tegen insecten of als herbicide in de landbouw. Kutaj bevat alkaloïden zoals glycosiden van arbutine en verwante stoffen, β-sitosterol en ursolinezuur.

De toepassingen, voordelen en werking van Kutaj:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Kutaj worden geadviseerd in een dosering variërend van 250-1000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Bij te hoge doseringen kan kutaj bijwerkingen hebben zoals misselijkheid.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2023 Superfoodsonline