Alles over Guggul

De actieve stof van deze geliefde plant uit de Ayurveda is de guggulipid (guggulu gom). Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Guggul, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Guggul is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Guggul?

Guggul of guggulu extract is afkomstig van de Commiphora mukul boom. Dit is een kleine, stekelige plant die in India groeit. De actieve stof van deze geliefde plant uit de Ayurveda is de guggulipid (guggulu gom), een gelige hars die door de stengel van de plant wordt geproduceerd.

In de Ayurveda zijn in de Sushruta Samahita veel verwijzingen naar guggulu en haar positieve eigenschappen te vinden. De Sushruta Samahita is een klassiek boek uit de Ayurvedische kruidenleer.

wat is Guggul?
wat doet Guggul?

Hoe werkt Guggul?

Het gomextract wordt gugulipid genoemd en bestaat uit guggesterones. Het extract wordt vanwege zijn krachtige eigenschappen in verschillende medicinale behandelingen gebruikt.

Het middel wordt vooral gebruikt voor de cholesterolspiegel en ter ondersteuning van de bloedsuikerspiegel.

De toepassingen, voordelen en werking van Guggul:

✔  Goed voor de cholesterolspiegel*

✔  Goed voor hart en bloedvaten*

✔  Draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Guggul worden geadviseerd in een dosering variërend van 500-1000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Niet geschikt voor zwangere vrouwen, niet geschikt bij maag-, darm- of leverproblemen.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline