Curcuma

Sterke Biologische Curcuma (Turmeric) bij Superfoodsonline Kopen | Ayurveda

Alle Curcuma Producten

Heb je vragen over Curcuma? Stel ze gerust.

Wat is Curcuma?

curcuma

Curcumine is een van de meest bekende kruidenpreparaten. Curcumine is het belangrijkste werkzame bestanddeel van Kurkuma, een aromatische specerij uit de wortel van de Curcuma longa. Kurkuma wordt veel gebruikt in de Indiase keuken, waar het onder de namen koenjit, geelwortel of Indiase saffraan een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken. Al eeuwen wordt curcumine ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het behoud van een gezonde leverfunctie en spijsvertering. Ook levert het een bijdrage aan het behoud van soepele gewrichten en ondersteunt het de mentale balans en de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel.

Opneembaarheid en biologische beschikbaarheid

curcuma-caps

De grootste uitdagingen bij het ontwikkelen van optimaal werkende curcumine- preparaten is de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid. Onbewerkt cucumine wordt namelijk na het eten in de darmen en lever snel omgezet in onwerkzame metabolieten, zoals curcumine-glucuronide, die door het lichaam snel worden uitgescheiden.

Er wordt vaak gesproken over de opneembaarheid van een bepaalde stof. Hiermee wordt verwezen naar de maximale bloedspiegel (Cmax) die wordt bereikt op een bepaald tijdstip na orale inname van een nutriënt. De opneembaarheid maakt deel uit van de biologische beschikbaarheid, maar zegt zeker niet alles. Een nutriënt kan zeer goed opgenomen worden en snel een zeer hoge bloedspiegel bereiken, maar vervolgens weer heel snel afgebroken en uit het lichaam verwijderd worden zonder voldoende tijd te hebben gehad om werkzaam te kunnen zijn.

Diverse grondstoffabrikanten hebben speciale extracten ontwikkeld die wel goed opneembaar zijn en die zorgen voor een hogere bloedwaarde van actieve curcumine.

Verschillende Top-Extracten:

Longvida® Curcumin SLCP extract

logo-slcp-longvida

Met hun gepatenteerde technologie hebben zij de opneembaarheid van curcumine 65x weten te vergroten en de biologische beschikbaarheid maar liefst 285x (ten opzichte van standaard curcumine-preparaten bestaande uit 95% curcumine). Zij hebben dit bereikt door het testen van vele verschillende formules op hun biologische beschikbaarheid bij mensen. De meest optimale resultaten werden verkregen door een kijkje in de Indiase keuken te nemen. In de Indiase keuken word voor het maken van een currypasta’s kurkuma gemengd met olie. Verdure Siences heeft in hun curcumine-product met de merknaam Longvida® gebruik gemaakt van zogenaamde Solid Lipid Curcumin Particles (SLCP), waarbij de curcumine is verpakt in een vetachtig deeltje dat bestaat uit drie langeketenvetten die ook in onze voeding voorkomen, namelijk fosfatidylcholine, stearinezuur en ascorbylpalmitaat.

Voor de alle sterkste effecten van Curcuma kies je voor Curcumine SLCP.

Meriva® extract

logo-meriva

Meriva is een fytosoomvorm (phytosome) van Curcumine. In phytosomen is het extract gebonden aan fosfatidylcholine (lecithine). Dit zorgt voor een aanzienlijk betere opname en werking. Meriva Curcumine wordt geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Indena. Zij zijn de voorloper op het gebied van phytosome kruiden-extracten. In wetenschappelijk onderzoek wordt vaak gekozen voor het gebruik van Meriva Curcumine.

Voor een zeer goede prijs kwaliteit, kies je voor Curcumine Fytosomaal 831.

Biologische Curcuma voor een dagelijkse ondersteuning

Er zijn veel situaties waarin een heel sterk extract niet nodig is, maar dat een persoon liever een dagelijkse curcuma ondersteuning wil hebben zonder hele hoge prijzen te moeten betalen. Daarom bieden we een aantal zeer goede biologische curcuma longa poeders aan die bij dagelijks gebruik een hele goede ondersteuning zijn voor een goede prijs.

Terug naar Keuzehulp

advies