Alles over Bilva

Bilva (Aegle marmelos) staat onder andere bekend onder de namen ‘slijmappel’ en ‘bael’ (of ‘bel’). Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Bilva, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Bilva is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Bilva?

Bilva, ook wel Aegle marmelos genoemd, is een plant uit de familie Rutaceae. Het is inheems in India en Zuidoost-Azië. Bilva is een boom die tot 30 voet lang kan worden. De bladeren worden in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt.

Bilva (Aegle marmelos) staat onder andere bekend onder de namen ‘slijmappel’ en ‘bael’ (of ‘bel’). Vrijwel alle delen van de boom (vrucht, blad, jonge scheuten, wortels) worden gebruikt.

wat is Bilva?
wat doet Bilva?

Hoe werkt Bilva?

Op de dosha’s (constitutie) van een persoon heeft Bilva een balancerende werking op Vata en Kapha.

De toepassingen, voordelen en werking van Bilva:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Bilva worden geadviseerd in een dosering variërend van 250-1000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Bij te hoge doseringen kan bilva bijwerkingen hebben zoals misselijkheid.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline