Bacopa Brahmi

Biologische Bacopa Monnierie voor de Hersenen bij Superfoodsonline

bacopa-brahmi-bio

Top Keuze: Bacopa Brahmi BIO:

Brahmi (Bacopa Monniera) is een kruid dat in de Ayurveda van oudsher veel wordt toegepast voor het geheugen. Daarnaast wordt Brahmi ook vaak gebruikt voor het verzorgen van de hoofdhuid en donker haar.

Deze uitstekende Brahmi Bacopa is zuiver en 100% biologisch poeder.

Meer informatie

Alle Bacopa Monnieri Producten

Heb je vragen over Bacopa? Stel ze gerust.

Wat is Bacopa Monnierie?

Bacopa monnieri wordt, naast Ashwagandha, gezien als het meest belangrijke en krachtigste tonic in de Ayurvedische geneeskunde. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om mensen van alle leeftijden te helpen om nieuwe informatie te leren en te onthouden. Het is ook van oudsher gebruikt om op natuurlijke wijze psychische problemen aan te pakken. Problemen gerelateerd aan stemmingen en cognitief functioneren.

In oude Vedische teksten wordt Bacopa geclassificeerd als een 'rasayana' – een plantaardige stof dat een lange levensduur ondersteunt. In Ayurvedische teksten wordt Bacopa “Brahmi” genoemt en dat betekend in het Sanskriet ‘Bewustzijn en wijsheid’. Vandaag de dag gebruiken Ayurvedische artsen Bacopa om cognitie, focus en concentratie te ondersteunen.Een studie uit 2002 gepubliceerd in het tijdschrift Neuropsychopharmacology vond dat het gebruik van Bacopa monnieri gedurende drie maanden de functies van het korte termijn geheugen functie hielpen ondersteunen.

Hoe werkt Bacopa?

Bacopa werkt door de stoffen Bacoside A en Bacoside B. Dit zijn twee natuurlijke verbindingen die transmissie tussen zenuwcellen beinvloedt. De Bacosiden zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning aan de hersenen. Bacosiden helpen de natuurlijke productie van de neurotransmitters Acetylcholine, Serotonine en GABA goed te laten verlopen.

Terug naar Keuzehulp

advies