Krill olie 60 softgels 500mg ACTIE

Normale prijs: € 15,95

Special Price € 14,95

Beschikbaarheid: Direct leverbaar.

Productbeschrijving

Krill olie van Purason is van de allerhoogste kwaliteit en afkomstig van Aker Biomarine™. Krill olie is een superieure bron van Omega-3 en van nature arm aan verontreinigingen en bevat bovendien ook de sterke antioxidant astaxanthine.

Partner Aker Biomarine™ werkt nauw samen met het wereld natuur fonds in Noorwegen waardoor duurzame krill oogst uit de Antarctische Oceaan wordt gegarandeerd.

Essentiële omega-3 vetzuren worden in je lichaam slechts in kleine hoeveelheden aangemaakt.

Omega 3-vetzuren hebben veel gunstige effecten op je lichaam. In wetenschappelijk onderzoek en via internet is veel te vinden over de gezonde eigenschappen van omega-3. Het is daarom erg belangrijk om extra omega-3 in je dieet in te nemen, maar het westerse voedingspatroon bevat vaak zeer weinig omega-3. Een supplement met omega-3 vetzuren kan deze tekorten in de voeding aanvullen om zo aan de vraag van het lichaam te voldoen.

Tot een aantal jaren geleden was omega-3 uit visolie de best verkrijgbare vorm die er beschikbaar was. Maar sinds een aantal jaren begint Krillolie steeds populairder te worden en wordt deze terecht gezien als een alternatief voor visolie.

Waarom krill olie kopen?

Krillolie heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van visolie, namelijk:

  • het wordt beter door het lichaam opgenomen
  • van nature een sterke antioxidant
  • duurzaam en milieuvriendelijk wordt geproduceerd
  • geen verontreinigingen bevat

Krillolie wordt gemaakt van krill, kleine garnaalachtige schaaldieren die hoge concentraties omega-3 vetzuren bevatten. Krillolie bestaat uit een unieke combinatie van verschillende actieve ingrediënten die allen samenwerken om de opname van omega-3 vetzuren in je lichaam te vergroten. Het ingrediënten profiel van krillolie overtreft daarmee dat van visolie.

Verschil tussen krillolie en visolie

De omega-3 vetzuren in krillolie zijn niet gelijk aan de omega-3 vetzuren uit visolie. In tegenstelling tot visolie bevat krillolie voornamelijk omega-3 vetzuren die gebonden zijn aan fosfolipiden ook wel bekend als omega-3 fosfolipiden. De omega-3 vetzuren in visolie bestaan voornamelijk uit omega-3 triglyceriden. Doordat de omega-3 vetzuren in krillolie aan fosfolipiden zijn gebonden worden ze beter opgenomen dan andere vormen van omega-3 vetzuren. De fosfolipiden in Krillolie zijn direct beschikbaar in het lichaam en worden gebruikt als bouwstenen van weefsels en organen. Daarbij wordt dan ook direct de omega-3 voor de cel beschikbaar. De triglyceriden in visolie worden door het lichaam meer gebruikt als energiebron. Mensen met een te hoog cholesterol moeten juist proberen om de inname van triglyceriden te beperken.

Astaxanthine

Krillolie bevat in tegenstelling tot visolie ook astaxanthine, een van nature voorkomend antioxidant in krill. Samen met de fosfolipiden zorgt astaxanthine ervoor dat de omega-3 vetzuren binnen in de capsule niet bederven. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd en de houdbaarheid van krillolie wordt hiermee verlengd tot wel twee jaar op kamertemperatuur.

Astaxanthine is bijzondere antioxidant die velen malen krachtiger is dan vitamine E, vitamine C en CoQ10 (ORAC methode).

Fosfatidylcholine

Een ander uniek feit is dat krillolie erg rijk is aan fosfatidyl choline. Dit is de meest voorkomende fosfolipide in krillolie. Fosfatidylcholine is een voorloper van de neurotransmitter acetylcholine, welke noodzakelijk is voor een goede prikkeloverdracht tussen hersencellen en voor spiercontrole.

Vrij van vervuiling

Krill staat onderaan in de voedselketen en wordt gevangen in de schone wateren rondom Antarctica. krillolie is hierdoor minder vatbaar voor verontreinigingen zoals kwik, PCB's, zware metalen en andere toxines.

Duurzaam & milieuvriendelijk

Krill is een goed voorbeeld van een vernieuwbare voedselbron. Krill behoort zelfs tot de grootste biomassa in de oceaan. Overbevissing speelt bij het produceren van krillolie geen rol mede door de grote beschikbare hoeveelheden en snelle regeneratie capaciteit van krill. Doordat bij de vangst van krill met speciale netten en vangstmethoden wordt gewerkt, worden andere oceaandieren gespaard.

Extra informatie

Minimaal houdbaar tot

1 aug. 2018

Gebruiksaanwijzing

Volwassenen 1 tot 2 capsules bij het ontbijt innemen met water.
Kinderen vanaf 7 jaar 1 capsule per dag.

Bewaren bij kamertemperatuur

Ingrediënten

500 mg Krill olie uit Euphausia superba, 215 mg softgel capsule (bovine gelatine, glycerol, sorbitol, water).

Voedingswaarde

Voedingswaarde Krill olie  per softgel
Energie  17,9kJ/4,3kcal
Vet  0,5g
Verzadigde vetten  0,1g
Koolhydraten  0g
Waarvan suiker  0g
Voedingsvezel  0g
Eiwitten  0g
Zout  8,8mg
Marine fosfolipiden 200mg
Omega-3 110mg
 waarvan EPA 60mg
 waarvan DHA 27mg
Omega-6 <10mg
Omega-9 40mg
Astaxanthine 40µg

Allergenen Informatie

Niet geschikt bij allergie voor schaal- en schelpdieren, mosselen of zeevruchten.

Vegetarisch

Niet geschikt voor vegetariers.

Inhoud

60 softgels

Land van Herkomst

Antarctica

Merk

Purason

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl Protonstraat 9a 9743 AL Groningen

Disclaimer

Wij hebben alle vertrouwen in onze producten en proberen de producten zo goed mogelijk te beschrijven. Echter wij zijn geen medische deskundigen, daarom doet Superfoods online geen claims over diagnose, voorkoming, behandeling, genezing of ziektepreventie

Analyse rapporten

Krill olie COA (89.23 KB)