Krill Olie 500 mg THT 1 AUG

Krillolie wordt gemaakt van krill, kleine garnaalachtige schaaldieren die hoge concentraties omega-3 vetzuren bevatten. Krillolie bestaat uit een unieke combinatie van verschillende actieve ingrediënten die allen samenwerken om de opname van omega-3 vetzuren in je lichaam te vergroten. Het ingrediënten profiel van krillolie overtreft daarmee dat van visolie.


Kenmerken:

Zuivere Aker Biomarine Krill
Goede bron van Omega-3
Best Opneembaar
Duurzame vangst
EPA, DHA & Astaxanthine

Zuivere Aker Biomarine Krill olie van Purason

Tot een aantal jaren geleden was omega-3 uit visolie de meest verkrijgbare vorm die er beschikbaar was. Maar sinds een aantal jaren begint Krillolie steeds populairder te worden en wordt deze terecht gezien als een alternatief voor visolie. Krill olie is een superieure bron van Omega-3 en van nature arm aan verontreinigingen en bevat bovendien ook astaxanthine.

Gepatenteerde Krill olie: Aker Biomarine™

Krill olie van Purason is van de allerhoogste kwaliteit en afkomstig van Aker Biomarine™. Partner Aker Biomarine™ werkt nauw samen met het wereld natuur fonds in Noorwegen waardoor duurzame krill oogst uit de Antarctische Oceaan wordt gegarandeerd.

Waarom krill olie kopen?

Krillolie heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van visolie, namelijk:

 • betere opname in het lichaam
 • geen verontreinigingen
 • van nature een sterke antioxidant
 • duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd

Essentiële omega-3 vetzuren worden in je lichaam slechts in kleine hoeveelheden aangemaakt.

Omega 3-vetzuren hebben veel gunstige effecten op je lichaam. In wetenschappelijk onderzoek is veel te vinden over de gezonde eigenschappen van omega-3. Het is daarom erg belangrijk om extra omega-3 in je dieet in te nemen, maar het westerse voedingspatroon bevat vaak zeer weinig omega-3. Een supplement met omega-3 vetzuren kan deze tekorten in de voeding aanvullen om zo aan de vraag van het lichaam te voldoen.

Verschil tussen krillolie en visolie

De omega-3 vetzuren in krillolie zijn niet gelijk aan de omega-3 vetzuren uit visolie. In tegenstelling tot visolie bevat krillolie voornamelijk omega-3 vetzuren die gebonden zijn aan fosfolipiden ook wel bekend als omega-3 fosfolipiden. De omega-3 vetzuren in visolie bestaan voornamelijk uit omega-3 triglyceriden. Doordat de omega-3 vetzuren in krillolie aan fosfolipiden zijn gebonden worden ze beter opgenomen dan andere vormen van omega-3 vetzuren. De fosfolipiden in Krillolie zijn direct beschikbaar in het lichaam en worden gebruikt als bouwstenen van weefsels en organen. Daarbij wordt dan ook direct de omega-3 voor de cel beschikbaar. De triglyceriden in visolie worden door het lichaam meer gebruikt als energiebron. Mensen met een te hoog cholesterol moeten juist proberen om de inname van triglyceriden te beperken.

Astaxanthine

Krillolie bevat in tegenstelling tot visolie ook astaxanthine, een van nature voorkomend antioxidant in krill. Samen met de fosfolipiden zorgt astaxanthine ervoor dat de omega-3 vetzuren binnen in de capsule niet bederven. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd en de houdbaarheid van krillolie wordt hiermee verlengd tot wel twee jaar op kamertemperatuur.

Fosfatidylcholine

Een ander uniek feit is dat krillolie erg rijk is aan fosfatidylcholine. Dit is de meest voorkomende fosfolipide in krillolie. Fosfatidylcholine is een voorloper van de neurotransmitter acetylcholine, welke noodzakelijk is voor een goede prikkeloverdracht tussen hersencellen en voor spiercontrole.

Vrij van vervuiling

Krill staat onderaan in de voedselketen en wordt gevangen in de schone wateren rondom Antarctica. krillolie is hierdoor minder vatbaar voor verontreinigingen zoals kwik, PCB's, zware metalen en andere toxines.

Duurzaam & milieuvriendelijk

Krill is een goed voorbeeld van een vernieuwbare voedselbron. Krill behoort zelfs tot de grootste biomassa in de oceaan. Overbevissing speelt bij het produceren van krillolie geen rol mede door de grote beschikbare hoeveelheden en snelle regeneratie capaciteit van krill. Doordat bij de vangst van krill met speciale netten en vangstmethoden wordt gewerkt, worden andere oceaandieren gespaard.

Zoek verder naar:

Superfoods > Krillolie

Extra informatie

Voedingssupplement

Vetzuurpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

Volwassenen 1 tot 2 capsules bij het ontbijt innemen met water.
Kinderen vanaf 7 jaar 1 capsule per dag.

Bewaren bij kamertemperatuur

Ingrediënten

500 mg Krill olie uit Euphausia superba, 215 mg softgel capsule (bovine gelatine, glycerol, sorbitol, water).

Voedingswaarde

Voedingswaarde Krill olie  per softgel
Energie  17,9kJ/4,3kcal
Vet  0,5g
Verzadigde vetten  0,1g
Koolhydraten  0g
Waarvan suiker  0g
Voedingsvezel  0g
Eiwitten  0g
Zout  8,8mg
Marine fosfolipiden 200mg
Omega-3 110mg
 waarvan EPA 60mg
 waarvan DHA 27mg
Omega-6 <10mg
Omega-9 40mg
Astaxanthine 40µg

Allergenen Informatie

Niet geschikt bij allergie voor schaal- en schelpdieren, mosselen of zeevruchten.

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Niet geschikt voor vegetariers.

Inhoud

60 softgels

Contactgegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen

Ratings & Reviews

5
1review
5 ster
1
4 ster
0
3 ster
0
2 ster
0
1 ster
0
Review toevoegen
Klantenrecensies
 • 1 van de 2 mensen vind deze review behulpzaam

  Zo goed!

  Ik heb veel krill olie producten geprobeerd maar dit is echt de beste! Zo goed! Vindt maar eens een krill olie voor die prijs ook.

  Door Jetske op

  Notitie
  Was deze review behulpzaam voor jou?