Kola Noot Poeder

* Verplichte velden

Meer Informatie?

De kolanoot (cola nut) is een bitterzoet en opwekkend kruid. De kola noot zaden worden als sinds voorhistorische tijden gebruikt als middel. Vroeger werden deze zaden ook verwerkt in de bekende frisdrank van coca-cola.

Cola nitida is de ware en meest geliefde 'cola-noot', het is inheems in is in Ghana, Ivoorkust en Liberia. De gedroogde kola noot bevat gemiddeld 2.0%-3.5% cafeïne en ongeveer 1.0% theobromine.

Biologische certificering

Kola noot poeder heeft geen biologische certificering omdat het afkomstig is van wildgeplukte noten. Maar het is wel getest op aanwezigheid van schadelijke bacteriën.

Deze kola noot poeder is gegarandeerd onbestraald.

Aanbevolen gebruik

Gebruiksaanwijzing: De dagelijkse dosering is 1–3 gram kolanoot poeder per dag. Voeg een theelepel toe aan een kop water en laat 10 minuten zacht koken. Drink maximaal 3x daags.

Vanwege de stimulerende werking moet je kola noot voorzichtig gebruiken. Neem contact op met je behandelend arts, voornamelijk als je medicijnen gebruikt.
Kola noten bevatten hoge doses nitrosaminen (stoffen met een vermoedelijk kankerverwekkende werking). Wees daarom voorzichtig met langdurige dagelijkse doseringen die hoger liggen dan de aanbevolen dosis.Indicatie van een overdosis zijn diarree, misselijkheid, duizeligheid en/of krampen. Blaren in de mond komen ook voor.
Vanwege de cafeïne is kola noot niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ook is het niet aan te raden om het aan kinderen in de groei te geven (er is medisch aangetoond dat overmatig gebruik kan lijden tot botproblemen op latere leeftijd)
Kola noot kan slapeloosheid, angsten, nervositeit, maag- en darmproblemen en tremoren veroorzaken. Mensen die hier aan lijden kunnen daarom beter geen kola noot innemen.
Mensen met (een geschiedenis van) hoge bloeddruk, hartproblemen, hartkloppingen, beroertes en toevallen (insulten) kunnen kola noot beter niet gebruiken.
Kola noot kan beter niet gebruikt worden door mensen met maagzweren of zweren aan de slokdarm, omdat het de productie van maagsap bevorderd en kan leiden tot maagongemakken en problemen

Kola noot staat in de top tien van meest voorkomende voedselallergieën, samen met koemelk en chocolade; Kola noot en cola frisdrank zijn beide gevaarlijk voor honden, katten en andere huisdieren. De theobromine in de kola noot (en in chocolade) kan fataal zijn voor deze dieren omdat ze het langzamer verwerken dan mensen
Kola noot kan beter niet gebruikt worden in combinatie met spierverslappers, hartmedicatie, hoge bloeddrukmedicatie, nitraten en calciumantagonisten

Ingrediënten

Cola nitida poeder

Verpakking

De kruiden zijn verpakt in milieuvriendelijke paper-bags.

Extra informatie

Waarschuwingen

Bewaren bij kamertemperatuur, afgesloten en uit het zonlicht. Buiten bereik van kinderen houden. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen vervanging van gevarieerde voeding. Raadpleeg uw arts bij gebruik van kruiden.

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Land van Herkomst

Guinee

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen