Kefir starter voor melk
Geschikt voor het maken van je eigen verse kefir op melk basis. Je kunt de starter ook gebruiken voor kokos- amandel-, of rijstmelk. Je kunt zelfgemaakte melk gebruiken of melk uit de winkel maar houdt er rekening mee dat hoe beter de kwaliteit van de melk is, hoe beter de kefir is die je maakt. Biologische melk met weinig of geen toevoegingen werkt het beste. Ook werkt melk uit een pakje beter dan melk uit een blik.
De kefirstarter op poederbasis kan gebruikt worden om een bijna zuivelvrije kefir te maken. De kefirpoeder bevat een kleine hoeveelheid melkpoeder. Als je een melkallergie hebt adviseren wij je om voor de waterkefirstarter te kiezen, deze is geheel zuivelvrij.
Gebruiksaanwijzing
Giet 1 liter melk op kamertemperatuur in een weckpot of een andere glazen pot. Zorg ervoor dat de pot niet helemaal vol is met melk omdat het volume kan toenemen gedurende het fermentatieproces.
Voeg 1 sachet kefirstarter toe en roer deze voorzichtig tot de poeder volledig is opgelost.
Sluit het deksel van de weckpot of bedek de glazen pot met een koffiefilter en bevestig met een elastiek. Laat het 24 tot 48 uur staan op kamertemperatuur zodat het kan fermenteren.
Na 24 tot 48 uur is de kefir klaar! Je kunt het zo eten. In de koelkast kun je het 2 weken bewaren in het gesloten of afgedekte pot. Bewaar 1 kleine kop kefir (200ml) om opnieuw een pot kefir te maken.
Het is mogelijk om de kefir van 1 sachet minimaal 9 keer opnieuw te gebruiken als ferment voor het maken van een nieuwe pot kefir. Hoe verser de kefir is die wordt gebruikt als ferment voor een nieuwe pot, hoe meer nieuwe potten kefir ermee gemaakt kunnen worden. Ook belangrijk is om het keukengerei zeer schoon te houden om kruisbesmetting van bacteriën te voorkomen.
Een sachet kan dus worden gebruikt om ten minste 10 liter zelfgemaakte kefir te maken.
Houd je aan de aanbevolen dagelijkse dosering, tenzij anders geadviseerd. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Bewaring
Afgesloten, droog, donker, gekoeld (4°C). Buiten het bereik van kinderen houden.
Voedingssupplement
Voedingsconcentraat
Inhoud
3 x 5 gram
Ingrediënten
Samenstelling op basis van 5 gram (dagdosering)
Ingrediënten | Inhoud | IE/EH | ADH |
---|---|---|---|
Kefir micro-organismen (biologisch) (gevriesdroogd) Lactobacilus, Lactococcus, Leuconstoc, Saccharomyces. | 5000 mg |
Ingrediëntenlijst
Kefir micro-organismen (biologisch) (gevriesdroogd) Lactobacilus, Lactococcus, Leuconstoc, Saccharomyces.
Allergenen
Allergenen | |
---|---|
Gluten | Nee |
Schaaldieren | Nee |
Eieren | Nee |
Vis | Nee |
Pinda | Nee |
Soja | Nee |
Melk (inclusief lactose) | Nee |
Noten | Nee |
Zoetstoffen | Nee |
Cafeïne | Nee |
Gist | Nee |
Lupine | Nee |
Mais | Nee |
Allergenen | |
---|---|
Mosterd | Nee |
Rijst | Nee |
Selderij | Nee |
Sesamzaad | Nee |
Weekdieren | Nee |
Zwaveldioxide en Sulfiet | Nee |
Geschikt voor vegetariërs | Ja |
Geschikt voor veganisten | Ja |
Synthetische kleurstoffen | Nee |
Synthetische smaakstoffen | Nee |
Conserveermiddelen | Nee |
GMO | Nee |
Biologisch keurmerk