9,95
3 x 5 gram
12-2018

Direct leverbaar!

Kefir starter voor melk

Geschikt voor het maken van je eigen verse kefir op melk basis. Je kunt de starter ook gebruiken voor kokos- amandel-, of rijstmelk. Je kunt zelfgemaakte melk gebruiken of melk uit de winkel maar houdt er rekening mee dat hoe beter de kwaliteit van de melk is, hoe beter de kefir is die je maakt. Biologische melk met weinig of geen toevoegingen werkt het beste. Ook werkt melk uit een pakje beter dan melk uit een blik.

De kefirstarter op poederbasis kan gebruikt worden om een bijna zuivelvrije kefir te maken. De kefirpoeder bevat een kleine hoeveelheid melkpoeder. Als je een melkallergie hebt adviseren wij je om voor de waterkefirstarter te kiezen, deze is geheel zuivelvrij.

Extra informatie

Voedingssupplement

Voedingsconcentraat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

Giet 1 liter melk op kamertemperatuur in een weckpot of een andere glazen pot. Zorg ervoor dat de pot niet helemaal vol is met melk omdat het volume kan toenemen gedurende het fermentatieproces.

Voeg 1 sachet kefirstarter toe en roer deze voorzichtig tot de poeder volledig is opgelost.

Sluit het deksel van de weckpot of bedek de glazen pot met een koffiefilter en bevestig met een elastiek. Laat het 24 tot 48 uur staan op kamertemperatuur zodat het kan fermenteren.

Na 24 tot 48 uur is de kefir klaar! Je kunt het zo eten. In de koelkast kun je het 2 weken bewaren in het gesloten of afgedekte pot. Bewaar 1 kleine kop kefir (200ml) om opnieuw een pot kefir te maken.

Het is mogelijk om de kefir van 1 sachet minimaal 9 keer opnieuw te gebruiken als ferment voor het maken van een nieuwe pot kefir. Hoe verser de kefir is die wordt gebruikt als ferment voor een nieuwe pot, hoe meer nieuwe potten kefir ermee gemaakt kunnen worden. Ook belangrijk is om het keukengerei zeer schoon te houden om kruisbesmetting van bacteriën te voorkomen.

Een sachet kan dus worden gebruikt om ten minste 10 liter zelfgemaakte kefir te maken.

Ingrediënten

Gevriesdroogde kefir*, gevriesdroogde kefir micro-organismen Lactobaccilus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces,

* = Biologisch

Voedingswaarde

Energie 351 kcal (1470 kJ)
Vet 2.3 gram
Vet verzadigd 2.3 gram
Koolhydraten 60 gram
Suikers 60 gram
Eiwit 37.2 gram
Zout 0.5 gram

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Nee

Glutenvrij

Ja

Inhoud

3 x 5 gram

Contactgegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen