21,90
180 capsules
09-2020
 •  19,90
  3 stuks
  10% korting
 •  18,90
  6 stuks
  14% korting
 •  17,90
  12 stuks
  19% korting

Direct leverbaar!

Meer Informatie?

Glucosamine is een van de populairste voedingssupplementen ter wereld. En niet zonder reden. Het draagt bij aan het behoud van gezond kraakbeen. Ook zorgt het voor soepele gewrichten, onder meer door betere gewrichtssmering.

De sterke punten van de glucosamine van Glucosamine.com

 • Levering van glucosamine sulfaat, de meest geteste en gebruikte vorm van glucosamine.
 • Hoge, correcte dosering: 1500 mg glucosamine sulfaat per dag (1190 mg glucosamine base). Dit is dosering zoals toegepast in succesvolle wetenschappelijke studies.
 • Geproduceerd door vooraanstaande West-Europese producent van voedingssupplementen, die voldoet aan de strenge GMP- en HACCP-eisen.
 • Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium.
 • Etiket voorzien van informatie in uw eigen taal.
 • Prijs die veel lager is dan wat gebruikelijk is bij onlinewinkel, drogist of apotheek: € 19,90 per pot (goed voor liefst 3 maanden gebruik!). Kwantumkortingen vanaf 3 stuks.
 • Levering in capsulevorm. Voordeel van capsules ten opzichte van tabletten: snellere opname door het lichaam waardoor ze minder zwaar op de maag liggen.
 • De capsules zijn eventueel te openen waarna het glucosaminepoeder kan worden opgelost in water, vruchtensap of zuivelproduct.

Glucosamine is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Het is een belangrijke bouwsteen voor het menselijk lichaam. Glucosamine wordt gebruikt bij het onderhoud van kraakbeen, gewrichtskapsel, pezen en andere 'bindweefsels'. Het draagt ook bij aan het in stand houden van de gewrichtsvloeistof. De glucosamine die het lichaam zelf aanmaakt kan aangevuld worden met extra glucosamine in de vorm van een voedingssupplement.

Ongeveer twee op de drie mensen hebben baat bij het gebruik van glucosamine sulfaat

De invloed van het supplement kan meestal binnen een maand worden opgemerkt, maar ook kortere periodes als een week en langere periodes tot wel zes maanden zijn mogelijk. Dat verschilt per individu.

De bescherming die glucosamine biedt, houdt nog enige tijd aan nadat men stopt met de inname. Na verloop van tijd valt de bescherming echter weg. De meeste mensen gebruiken glucosamine daarom zonder onderbrekingen. Dat kan zonder problemen.

Onderzoek naar langdurig gebruik (3 jaar) heeft geen ernstige neveneffecten naar voren gebracht. Het gebruik gedurende nog langere perioden is niet onderzocht op veiligheid. Er zijn echter geen aanwijzingen dat onafgebroken gebruik van dit supplement meer neveneffecten zou geven dan de lichte neveneffecten die sommige mensen ervaren tijdens de eerste weken van inname. Buiten de wetenschappelijke setting is glucosamine al ruim 25 jaar verkrijgbaar als voedingssupplement. Gedurende die periode zijn nooit ernstige neveneffecten gerapporteerd.

Inhoud

Elke pot bevat 180 capsules met elk 750 mg glucosamine sulfaat (595 mg glucosamine base).

De aanbevolen dosering is 2 capsules per dag (1500 mg glucosamine sulfaat of 1190 mg glucosamine base), gebaseerd op de succesvolle wetenschappelijke studies. Een pot gaat bij deze dosering drie maanden mee.

Glucosamine sulfaat bevat de volgende ingrediënten:

 • Glucosamine sulfaat 2KCl
 • Kaliumchloride (510 mg per dagdosering; ter stabilisatie)
 • Magnesiumstearaat
 • Gelatine (materiaal capsule)
 • Natuurlijke kleurstof E171 (kleuring capsule)

Netto inhoud: 202 gram.

Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren, met name garnalen en krab.

Kwaliteit

Als u voor de glucosamine van Glucosamine.com kiest, kiest u voor kwaliteit. Wij kunnen die op de volgende wijze garanderen:

 • Productie door een vooraanstaande West-Europese producent van voedingssupplementen, die voldoet aan de strenge GMP- en HACCP-eisen. Dat betekent dat de fabrikant procedures volgt die voedselveiligheid en -hygiëne waarborgen. Ook is voor ons optimale communicatie mogelijk met de fabrikant, wat resulteert in een veilige en kwalitatief goede productontwikkeling.
 • Zuiverheid. Al deze supplementen worden gecontroleerd op verontreinigingen door een onafhankelijk laboratorium (uitslagen bij Glucosamine.com op te vragen).
 • Correcte, hoge dosering, gebaseerd op wetenschappelijke studies.
 • Levering in capsulevorm waardoor de opname sneller is dan bij gebruik van tabletten. Een snellere opname resulteert in een geringere kans op overgevoeligheid van de maag. Daarnaast menen wetenschappers dat een snelle opname de fysiologische werking van glucosamine versterkt.

Correcte, hoge dosering
Glucosamine sulfaat wordt soms te laag gedoseerd. Dat gebeurt meestal uit onwetendheid. De wereld van de voedingssupplementen(industrie) is in de voorgaande decennia onstuimig gegroeid. Voorheen was dit het terrein van pioniers op het gebied van voeding en gezondheid. Onder hen Glucosamine.com, dat sinds 2000 actief is. Momenteel zijn er ook veel ‘ondernemers’ in deze markt die weinig affiniteit hebben met het gedachtengoed waarmee het allemaal begonnen is.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat 1500 mg glucosamine sulfaat per dag (1190 mg glucosamine base) een effectieve dosering is. Een aanbieder die geen affiniteit heeft met het product glucosamine sulfaat, zal niet weten dat glucosamine sulfaat wordt gestabiliseerd met een zout. Als hij daarmee geen rekening houdt, levert hij 1500 mg inclusief dat zout. Na aftrek van het zout blijft er liefst 24% minder over, een te geringe hoeveelheid

Al vanaf begin 2002 wees Glucosamine.com op deze website op dit probleem. Pas vanaf 2006 zijn aanbieders van glucosamine verplicht om de hoeveelheid glucosamine base (glucosamine zonder chemische verbindingen) op het etiket te vermelden, zodat de consument precies kan zien wat hij of zij koopt. Maar nog steeds zijn er aanbieders die een te lage dosering leveren. Meestal is gebrek aan kennis daarvan de oorzaak. Glucosamine.com daarentegen is een specialist op het gebied van gewrichtsbescherming en glucosamine. Bij ons krijgt u gegarandeerd de correcte dosering.

Gebruik

Het aanbevolen gebruik van glucosamine sulfaat is 2 capsules per dag. U kunt deze naar keus tegelijk of verdeeld over de dag innemen. Het verdient wel de voorkeur om de capsules in te nemen bij de maaltijd(en) of met ruim water.

Aanbevolen dosering niet overschrijden. Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Heeft u moeite met het doorslikken van capsules? U kunt de capsules openen door de helften van elkaar te schuiven. De inhoud kunt u mengen in water, vruchtensap of yoghurt. Glucosamine lost goed op. Er blijft na het doorroeren alleen een klein beetje magnesiumstearaat achter

Medicijninteracties

Bloedverdunners: Glucosamine kan de werking van de bloedverdunners warfarine en coumarin versterken. Wij raden aan bij het gebruik van deze medicijnen het gebruik van glucosamine eerst te bespreken met uw arts.

Antibiotica

Glucosamine kan de werking van enkele antibiotica beïnvloeden; zij kan de werking van tetracycline versterken en de werking van penicilline en chlooramphenicol verminderen. Leg dit voor aan uw arts voordat u met het gebruik van glucosamine begint.

Waarschuwingen

Schaaldierallergie

Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren. Sommige mensen zijn allergisch voor het vlees van schaaldieren. Hoewel het vlees wordt verwijderd voor het gebruik van de schaal, is een allergische reactie nooit uit te sluiten.

Diabetes: Glucosamine lijkt wat naam betreft veel op glucose. De weg die het volgt in het lichaam is echter heel verschillend. Ook is de hoeveelheid glucosamine in twee capsules vele malen kleiner dan de hoeveelheid glucose die een mens per dag via de voeding binnenkrijgt.
Specifiek onderzoek naar het effect van glucosamine op de bloedsuikerspiegel heeft echter aangetoond dat wanneer glucosamine in hoge doseringen per infuus wordt toegediend, insuline minder goed zijn werk kan doen. De gevoeligheid van het lichaam voor insuline neemt dan af. Bij gezonde mensen die een normale dosering glucosamine als voedingssupplement innemen (1500mg per dag), hebben wetenschappers meermalen aangetoond dat de werking van insuline niet verstoord wordt. 
Er zijn wel aanwijzingen dat mensen met diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) extra gevoelig kunnen zijn voor glucosamine. Wij raden diabetes-patiënten daarom aan met regelmaat de bloedsuikerspiegel te controleren wanneer met het gebruik van glucosamine wordt begonnen. Een andere mogelijkheid is dat men in plaats van glucosamine voor een ander gewrichtsbeschermend supplement kiest. Zowel chondroïtine als ASU Forte hebben geen invloed op de insuline-gevoeligheid. Daarnaast is de fysiologische werkzaamheid vergelijkbaar met die van glucosamine.

Verhoogde oogboldruk (glaucoom): In juli 2013 zijn de resultaten gepubliceerd van een kleine studie naar het effect van glucosamine op patiënten die leiden aan glaucoom (te hoge oogboldruk). De proefpersonen zijn 6 mannen en 11 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 76 jaar (62 tot 90 jaar). Uit de studie is naar voren gekomen dat glucosamine bij de meeste van deze patiënten de oogboldruk kan laten toenemen. Het staken van het gebruik van glucosamine laat de oogboldruk weer afnemen. Het gemiddelde gemeten verschil in oogboldruk bedraagt 3 mm Hg.
Omdat het hier om een kleine verkennende studie gaat, voldoet de opzet ervan niet aan een aantal belangrijke richtlijnen voor wetenschappelijk onderzoek. De wetenschappers geven dan ook aan dat de studie bevestigd dient te worden met een grotere beter opgezette studie. Wij gaan er echter van uit dat het gevonden effect reëel is en komen daarom met het volgende advies: Indien u leidt aan glaucoom raden wij aan geen glucosamine te gebruiken. Een tweede mogelijkheid is dat u meerdere malen de oogboldruk laat meten wanneer u start met het gebruik van glucosamine. Indien u al glucosamine gebruikt, adviseren wij het gebruik te staken en te laten meten of de oogboldruk daarna daalt. Wij horen graag wat uw bevindingen zijn!

Extra informatie

Inhoud

180 capsules

Land van Herkomst

Nederland

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen